İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ÇANDIROĞLU:

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ÇANDIROĞLU:

"YÜKSEK ÖĞRETİME GEÇİŞ´TE TÜRKİYE İKİNCİSİYİZ"

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu tertiplenen yemekli basın toplantısında ilimiz medya mensuplarına üçüncüsü gerçekleştirilecek olan ?Öğrenme Şenliği´nde gerçekleştirilmesi planlanan etkinlikler konusunda bilgi verdi? Çandıroğlu ayrıca ilimizin üniversiteye giriş sınavı olan ?Yüksek Öğretime Geçiş´ sınavında Türkiye ikincisi konumunda olduğunu duyurarak ?"Çok şükür Kayserimiz YGS´de şuan Türkiye ikincisi durumundayız. Bu memleketimiz açısından çok büyük bir başarı. Bu başarı tabi ki Kayseri´nin yerel dinamikleriyle de alakalı, belediyelerimizle, eğitim çalışanları ile alakalı? ifadesini kullandı?
İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu tertiplenen yemekli basın toplantısında ilimiz medya mensuplarına üçüncüsü gerçekleştirilecek olan ?Öğrenme Şenliği´nde gerçekleştirilmesi planlanan etkinlikler konusunda yaptığı değerlendirmede Türkiye´de bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğu ve heyecanını yaşadıklarını vurgulayarak "Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Türkiye´de tabiri caizse bir ilki gerçekleştirmiş olmanın heyecanı ve gururu ile karşınızdayız. Öğrenme Şenlikleri´ni ilk defa 3. kez üst üste yapan ilk il Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü olacak. Öğrenme Şenliğimizi 26 Mayıs Perşembe günü saat 11: 00´de Mimar Sinan Parkı´nda gerçekleştireceğiz. Bu şenliğe 180 tane eğitim kurumumuz katılacak. Bunlardan 104 tanesi orada stant açacak, kendi eğitim-öğretim faaliyetlerini tanıtacaklar. 76 tanesi de çeşitli gösteriler, organizasyonlar içinde yer alacaklar. Bu süreç içerisinde Kayseri´de genel manada eğitim-öğretim noktasında neler yapıldıysa ya da neyi yapmayı hedefliyorsak bunların bir anlamda tanıtımı yapılacak. Burada bizim öncelikle yer vermeyi düşündüğümüz konulardan bir tanesi de yürütmüş olduğumuz projeler. STEM Projesi Türkiye´de ilk defa Kayseri´de yürütülen tek merkezinin de Kayseri´de olduğu bir proje, Tam Öğrenme Projemiz keza öyle. Sosyal içerikli yürütmüş olduğumuz projelerin de tanıtımı olacak. Bu öğrenme şenliklerinden sonra stantlarımızı kaldırmadan biz İmam Hatiplilerin tanıtımı ile alakalı süreç devam etmiş olacak. Ben bu öğrenme şenliklerimize bütün vatandaşlarımızı ve öğrencilerimizi Kayseri´de eğitimle ilgili neler yapılıyor, süreç nasıl işliyor görmeleri için bekliyoruz. 2 gün süreyle stantlarımız açık kalacak 26-27´sinde. Orada hep birlikte beraber olmayı temenni ederiz" ifadesini kullandı?.
Çandıroğlu sözlerinin devamında ilimizin üniversitelere giriş sınavı olan Türkiye ikincisi durumunda olduğunu duyurarak "Çok şükür Kayserimiz YGS´de şuan Türkiye ikincisi durumundayız. Bu memleketimiz açısından çok büyük bir başarı. Bu başarı tabi ki Kayseri´nin yerel dinamikleriyle de alakalı, belediyelerimizle, eğitim çalışanları ile alakalı. Bir taraftan da son 20 yılda yapılandan daha fazla derslik sayısı üretmiş durumdayız. Şuan teslim aldıklarımız ve programa aldığımız 2 bin 226 derslikten bahsediyoruz ki bu halihazırdaki bütün dersliklerin 4´te birine tekabül ediyor. Ortaya koyduğumuz başarılı bir performans var. bu da milli eğitim camiamızın ve belediyelerimizin başta olmak üzere gayretleriyle olan bir durum. Büyükşehir, Meliklgazi, Kocasinan ve Talas belediyelerimize teşekkür etmek lazım. Çünkü okul yapımı konusunda çok ciddi destek ve gayretleri var. Melikgazi ve Büyükşehirin yapıp bize teslim ettiği okullar var" diye konuştu?
İlimizde devlet eliyle yapılan okul ve derslikler hakkında da bilgilendirme yapan Çandıroğlu ; yeni eğitim-öğretime bin 44 okul ile devam edileceğinin altını çizerek şunları kaydetti.. "Halihazırda bin 14 tane okulumuz var. Bugün itibariyle açılmasını planladığımız 27 tane daha okulumuz var. Bin 17 + 27 ile inşallah eğitim-öğretime devam edeceğiz Kayseri´de. Şuan 97 tane devam eden yatırımımız var devlet yatırımı olarak. 27 tanesini bu sene açacağız, 33 tane de daha önce açtığımız okul var devlet yatırımı olarak. Derslik dağılımına bakacak olursak 2 bin 226´ya tekabül ediyor devlet yatırımındaki sayı"
HABER: E.KİPMAN



Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı