İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ELMALI

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ELMALI

?İLİMİZİN TEOG VE LYS´DEKİ BAŞARI SIRALAMASI YÜKSELDİ? ...

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı İl Müdürlüğü hizmet binasında bir basın toplantısı gerçekleştirerek TEOG ve LYS sonuçlarını değerlendirdi. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş ? TEOG ve Lisans Yerleştirme Sınavları ?LYS sonucuna göre ilimizin eğitim ortalamasında başarı gösterdiğini vurgulayarak ?Sıralamayı yükseltmek için he türlü gayreti göstereceğiz? değerlendirmesinde bulundu?
Makam odasında medya mensuplarının karşısına geçen İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, geçtiğimiz günlerde açıklanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş ? TEOG ve Lisans Yerleştirme Sınavları ?LYS sonuçlarını değerlendirdi?
Açıklanan sonuçlara göre TEOG sınavında Kayseri´nin 7 puan daha öne geçtiğini kaydeden İl Müdürü Elmalı, "Kayseri´de 21 bin 706 öğrenci TEOG sınavlarına girdi. Bu öğrencilerimiz tercihlerini yapacaklar ve puan durumuna göre okullarımıza yerleşecekler. 1. TEOG sınav sonucuna göre Türkiye ortalaması 59.43, Kayseri ortalaması ise 76.89´dur. İkinci TEOG sınavına göre Türkiye ortalaması 67.61, kayseri ortalaması ise 83.95´dir. Kayseri´miz hem birinci hem de ikinci TEOG sınavında 7 puan daha öne geçme başarısını gösterdi? Ancak bu kesinlikle yeterli değildir" diye konuştu?
İl Müdürü Elmalı sözlerinin devamında "Geçen yılın TÜİK verilerine göre Kayseri, eğitim sıralamasında 81 ilin arasında 43. Sıradadır. Bu sıralama iyi bir sıralama değildir. Biz bu sıralamaya göre yüzde 16 artış yaptık. Şuan ki durumumuz kötü değil ama iyi de değil. Bizim durmadan çalışmamız ve projeler üretmemiz gerekiyor. Önümüzdeki yıllarda bu başarıyı aşağı çekmeden her yıl kademe kademe yüksek seviyelere çıkartmak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz" ifadesini kullandı?
Sözlerinin sonunda TEOG ve LYS sınav tercihlerinde ilimiz öğrencilerine yardımcı olmak için 146 TEOG danışma merkezi ve 117 tane ÖSYS danışma merkezi kurduklarını duyuran İl Milli Eğitim Müdürü Elmalı noktayı şöyle koydu? "Gençlerimizin tercihlerine yardımcı olmak için Kayseri´de 146 tane TEOG Danışma Merkezi´ni kurduk. Okul müdürlerimiz ve yardımcıları da öğrencilerimizin tercihlerinde kendilerine yardımcı olacaklar. Vatandaşlarımız ´Ben gittim, tercih yerlerinde kimseyi bulamadım´ diyen varsa ilçe milli eğitim müdürlerimize, eğer onları bulamazlarsa doğrudan bana gelsinler. Bu merkezlerde uzman rehber öğretmenlerimizden yardım istesinler. İlçelerimizin toplamında da 117 ÖSYS danışma merkezi kurduk."
HABER MERKEZİ



Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı