İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ELMALI

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ELMALI

?TEOG SINAVI´NA YÖNELİK HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALDIK?

Bir süre önce Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğuna oturan Osman Elmalı makamında gerçekleştirdiği basın açıklamasında 23- 24 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş yani TEOG sınavına ilimizden 21 bin 661 öğrencinin iştirak edeceğini vurgulayarak ?Sınavla ilgili her türlü tedbiri aldık? ifadesini kullandı?
23 ? 24 Kasım tarihlerinde iki gün üst üste gerçekleştirilecek kısa adı TEOG olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavı ile bilgili bilgilendirme yapmak üzere makamında basın açıklaması gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğunun çiçeği burnunun da sahibi Osman Elmalı il genelinde 16 ilçede yapılacak olan sınavda 21 bin 661 öğrencinin ter dökeceğini duyurdu?
İl MiLLİ Eğitim Müdürü Elmalı sözlerinin devamında Teog sınavının il genelindeki 278 okulda gerçekleştirileceğini vurgulayarak ?Sınav yarın başlayacak, bir günde 3 oturum şeklinde gerçekleştirilecek. Birinci GÜN Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine ait soru kitapçıkları cevaplanacak? Sınavlar saat 09: 00´da başlayacak. Her sınav arasında yarım saat ara olacak. Her dersin sınavı da 40 dakika olacak. İkinci gün ise 1. oturumda Fen Bilimleri, 2. oturumda Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi, 3. oturumda ise Yabancı Dil derslerinden sınavlara girecekler. Bu sınava mazeretleri sebebiyle katılamayan öğrencilere ek sınav hakkı da bakanlığımız tanımış. 17-18 Aralık tarihlerinde de sınava giremeyen öğrencilerimiz için de ek sınav yapacağız. Bu sınavları yaparken her türlü hazırlığımızı yaptık. Bakanlığımız bu sınavlara çok önem veriyor. Üniversite ve diğer sınavlardan daha fazla tedbirleri biz alıyoruz. Şuanda bütün tedbirleri almış durumdayız. Pazar günü itibariyle sorularımız geldi, depolarımıza yerleştirdik. Yarın sabah 06: 00 itibariyle Melikgazi İlçemizdeki merkez okulumuzdan 5 ilçenin dağılımını yapacağız. Sınav evraklarının zamanında sınıflara girmesini sağlayacağız. Sınavlar 16 ilçede yapılmaktadır. Melikgazi, Kocasinan, Talas, İncesu, Hacılar, Akkışla, Bünyan, Develi, Felahiye, Özvatan, Tomarza, Pınarbaşı, Sarız, Sarıoğlan, Yahyalı ve Yeşilhisar ilçelerinde sınavları yapacağız. 8. sının olan tüm okullarda bir öğrenci dahi olsa sınav yapılacaktır. 23-24 Kasım tarihlerinde yapılacak olan TEOG ortak sınavı ilimize bağlı tüm okullarımızda aynı saatte başlayıp, aynı saatte tamamlanacaktır. 7 öğrencinin sınavları kendi evinde yapılacaktır. Hasta olan, diyabet olan öğrenciler kendi ilaçları ile birlikte sınava girebilecek, ihtiyaç duyduğu anda kullanabilecektir. İşaretleme kurşun kalemle yapılacaktır. İşitme engelli öğrencilerin sınavda herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için işaret dili bilen öğretmenler görevlendirilecektir. Engelli öğrenciler, engelleri ile ilgili sürekli kullandıkları araç, gereç ve cihazları kendilerinin getirmesi kaydıyla sınavda kullanabilecektir. Sınavda kullanılan kitapçıkları sınavın 2. gün oturumu tamamlandıktan sonraki gün isteyen öğrencilere kendi kitapçıkları dağıtılacaktır" ifadelerini kullandı.
İl Müdürü Elmalı sözlerinin sonunda sınavın yapılacağı tüm okulların iki gün boyunca tatil olacağını hatırlatarak öğrenci ve velilere tavsiyelerde bulunmayı da ihmal etmedi?.
HABER: C.ÜSTEN



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”