İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ELMALI,

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ELMALI,

?2018 YILINDA BÜTÜN OKULLARIMIZ AKILLI TAHTA´YA KAVUŞACAK?

İl Milli Eğitim  Müdürü  Osman Elmalı güne Kilim Sosyal Bilimler Lisesi´nin pansiyonunda  kalan öğrencilerle  kahvaltı ederek  başladı?  Daha sonra  okul  öğrencileri ve öğretmenleri ile  sohbet toplantısı  gerçekleştiren  İl Müdürü  Elmalı  ?Fatih Projesi´ ve ?Akılı Tahta´ uygulamasının geleceği hakkında  bilgiler verdi.  2018 yılı sonuna kadar ilimizde  eğitim veren  ?Ana Okulları´ dahil  tamamında ?Akıllı Tahta´ kullanılacağını müjdeleyen  Elmalı  ?476 okulumuzda  8515 akıllı tahtamız şuan da hazır kullanılır vaziyettedir?  Bunlardan 194 okulumuzda kurulum devam etmekte, geriye kalan  akıllı tahtalar  tabletler  önümüzdeki eğitim  öğretim yılına yetişmesi  düşünülüyor.? İfadesini kullandı?

Kilim Sosyal Bilimler Lisesi  Pansiyonunda  kalan liseli genç yürekler güne farklı  bir heyecanla merhaba dediler? İl Milli Eğitim Müdürü  Osman Elmalı ve kurmayları pansiyonda kalan  öğrencilerle  sabah kahvaltısında  bir araya geldiler?  Öğrencilerle  sohbet edip , onların  geleceğe dair  plan ve  hedeflerini dinleyen  Elmalı  kendi tecrübeleirnden yola çıkarak  onlara tavsiyelerde  bulundu..

Daha sonra okulun  konferans salonunda  okul un diğer öğrencileri ve öğretmenleri ile de sohbet toplantısı  gerçekleştiren İl Müdürü  Elmalı Fatih  Projesi ve Akıllı  Tahta uygulamalarının akıbeti hakkında  bilgiler verdi?   İlimizde  şu ana kadar  toplam olarak  476 okulda ,  8515 akıllı tahtanın kullanıldığını  hatırlatan Elmalı ?Bunlardan 194 okulumuzda kurulum devam etmekte geriye kalan  akıllı tahtalar ve  tabletler  de önümüzdeki eğitim  öğretim yılına yetişmesi  düşünülüyor.2018  Ocak ayında  ihaleleri yapılacak  Kayserimizdeki  tüm ana okulları dahil  akıllı tahtalarımız  okullara takılacak  derslerimiz bundan sonra  akıllı tahtalar  ve tabletler ile beraber  işlenecek.? İfadesini  kullandı?

İl Milli Eğitim  Müdürü  Elmalı  sözlerinin devamında Fatih Projesi ile  yakalanan tecrübeler sayaesinde dünyaya  teknoloji  satılacağını vurgulayarak  ?Bu akıllı tahta sadece  fatih projesinin  içersinde  bir bölüm?  Yani herkes  sadece akıllı tahtayı görüyor fatih projesinin sadece bu olduğu  zannediliyor.  Fatih projesi  gerçekten  dünyada tek  ve bakanlığımızda bunun patentini  almış durumda. Diğer dünya ülkelerine  artık yavaş yavaş  teknoloji  satmaya başlayacağız.  Bazı tabletlerimiz  Türkiye´de  üretilme kaydı ile  anlaşmalar yapıldı.  Vestel firması  artık akıllı tahtalar kendisi  üretiyor?   Tabletlerin %50´sinden fazlasını  kendisi üretmeye  başladı . Bundan sonra tamamen  bu  Türkiye´ye ait fatih projesine milli eğitim bakanlığına ait bir  proje olarak  devam edecek.? Diye  konuştu?                           

Sözlerinin  sonunda  öğrencilere  EBA uygulaması konusunda da bilgi veren  İl Müdürü Elmalı şunları kaydetti..  ?Öğrencilerimiz  öncelikle ben Eba´yı vurgulamak isterim.  Tüm öğrencilerimizin  EBA  şifreleri var. Tüm öğrencilerimiz EBA´ya girebilecek. Aklına gelen her tür konu,dersin her  türlü içeriğini EBE´nın içerisinde bulacak. Şu anda ebada öğretmenlerimizin hazırladığı ve EBA´nın  kabul ettiği üç yüz bin soru var şuan da mevcut ? Bu geçen yıl otuz binden başladı. Yüz yüzeli bin soru şuanda var??.                  

HABER:  C.ÜSTEN



Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı