İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ELMALI,

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ELMALI,

?İLİMİZDEKİ OKULLARIN TAMAMI 2018 YILINDA TEKLİ EĞİTİME GEÇECEK?

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı Erciyes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nin Uygulama Oteli´nde tertiplenen kahvaltılı basın toplantısında ilimiz medya mensuplarını ağırlayarak çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı?   2018 yatırım programında bulunan işlerin ihalelerini yılsonuna kadar bitirmeyi hedeflediklerini vurgulayan İl Müdürü Elmalı  "Tekli eğitime geçiş için ihtiyaç duyulan derslik sayısı bin 464´tür ve ilimizdeki okulların tamamını 2018 yılı içinde tekli eğitime geçireceğiz " ifadesini kullandı?

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı Erciyes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Uygulama Oteli´nde tertiplenen kahvaltılı basın toplantısında ilimiz medya mensuplarını ağırlayarak çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı?                                                                                

İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün, resmi ve özel okul öncesi, temel eğitim, orta öğretim ve mesleki eğitim kurumları ile toplam bin 83 kurumda; 19 bin 319 öğretmen ve örgün eğitimde okuyan 300 bin 86 öğrenci ile ilde eğitim faaliyetlerinin devam ettiğini hatırlatan İl Müdürü Elmalı İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde 6 müdür yardımcısı, 10 şube müdürü ve 268 personelle hizmet verdiklerini belirterek ?16 ilçede bulunan ilçe milli eğitim müdürlükleri ve halk eğitim merkezleri aracılığıyla da Kayseri´de eğitim hizmeti sunmaktayız?  ifadesini kullandı?                

İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, söz konusu faaliyetleri kesintisiz sürdürmek için büyük bir titizlikle çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Elmalı, "Velilerimizin ve öğrencilerimizin ihtiyaçlarını çağın gereklerine göre tespit etmek ve buna göre çözümler üretebilmek için iyi bir işbirliğinin sağlanması çok elzemdir. Öğrenci, öğretmen, veli işbirliği ile yürütülen eğitim çalışmalarında her kesimin üzerine düşen vazifeyi hakkıyla yapmasıyla hedefine ulaşabilmektedir. Bu koordinasyon ise idarecilerin gayretiyle sağlanmaktadır. Temennimiz, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın değerli öğretmenlerimizin ellerinde, milli ve manevi değerleri benimsemiş olarak yetişmeleri ve bu ülkenin evladı olmanın haklı gururunu yaşamalarıdır. Kalkınma Bakanlığı´nın Orta Vadeli Programında Eğitim Kalitesinin Artırılması konulu başlıkta, öğrenciler arasındaki fırsat eşitliğinin artırılması, yönetişim süreçlerinin iyileştirilmesi, öğretmen niteliklerinin artırılması, mesleki ve teknik eğitimin güçlendirilmesi ve fırsat eşitliğinin artırılması konulu alt başlıkta, ilköğretimde tekli eğitime geçilecektir, eğitimde kademeler arası geçiş yeniden düzenlenecektir, okul öncesi eğitim, beş yaş grubu çocuklar başta olmak üzere yaygınlaştırılacaktır, eğitimde teknolojik içeriklerin geliştirilmesine özel önem verilmeye devam edilecek ve bu içeriklerin eğitim sürecinde kullanımı yaygınlaştırılacaktır, bu teknoloji ile merkezle kırsal arasında fark kalmayacaktır gibi Bakanlığımız Orta Vadeli Kalkınma Programı çerçevesinde kendisine gelecek vizyonu oluşturarak 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı sonunda Türkiye genelinde Tekli Eğitime geçme hedefi belirlemiştir. Bu kapsamda Bakanlığımızca birçok çalışma yürütülmektedir. Bakanlığımıza ayrılan bütçenin, her yıl bir önceki yıla göre daha fazla artırılmasıyla, yatırımlarımızın hızla tamamlanması amaçlanmaktadır" diye konuştu?                    

İlimizdeki eğitim çalışmalarını Milli Eğitim Bakanlığı´nın hedefleri doğrultusunda devam ettiklerini kaydeden İl Müdürü Elmalı, "Kayseri genelin de ikili öğretim yapan 97 binada 144 okulumuz bulunmaktadır. Bu okullarımız Melikgazi, Kocasinan ve Talas İlçelerinde bulunmaktadır. Bu okullardan yaklaşık 20´si kendi eğitim bölgesinden öğrenci alıp kayıt bölgesi dışından öğrenci almayarak tekli eğitime geçebilecektir. Diğer 77 binada tekli eğitime geçiş yapabilmesi için ise arsa temini ve temin edilen arsalara bina yapma çalışmalarımız hızla devam etmektedir" değerlendirmesinde bulundu?

Milli Emlak Müdürlüğü ve Belediyelerle sıkı bir işbirliğine gidilerek 2017 yatırım programında yer alan tüm yatırımların arsa sorunlarının çözüldüğünü belirten İl Müdürü Elmalı sözlerini şöyle sürdürdü?  "2018 Yatırım Programında bulunan işlerimizin tamamının ihalelerini, yıl sonu itibariyle bitirilmeyi hedeflemekteyiz. 2017 yılı içerisinde, 3 hayırsever tarafından yaptırılan: Kocasinan İlçesindeki Osman Ulubaş Fen Lisesi, Develi İlçesinde Fahri Mor Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Melikgazi İlçesinde Mustafa Çataloğlu İlkokulu tamamlanarak eğitim öğretime başlamıştır. Hayırseverlerle görüşmeler yapılarak yeni protokoller hazırlanmaya ve ilimize yeni yatırımlar kazandırılmaya çalışılmaktır. Bu bağlamda 3 yeni hayırseverle görüşme yapılmış ve protokol hazırlanma sürecine girilmiş, 2 hayırseverle de görüşmeler devam etmektedir. Devlet ve İl Yatırım Programı kapsamında planlanan 8 yatırım tamamlanmış ve faaliyete geçmiştir. 2018 yılı İl Yatırım programında 50 yatırımımız bulunmakta olup bu projeler bakanlığımıza sunulmuş ve bu projeler bakanlığımız tarafından onaylanmıştır. Önceki yıllara ait olup ihalesi yapılmamış 9 projemiz bulunmaktadır. Yıl içerisinde toplam 34 okulun arsa işlemleri tamamlanmış olup proje aşamasına getirilmiştir. İl Yatırım Programında yer alan yatırımlarımızın proje tutarı 285 milyon TL´dir"

İl Müdürü Osman Elmalı sözlerinin sonunda ilimizde tekli eğitime geçiş için ihtiyaç duyulan derslik sayısının bin 464 olduğunu hatırlatıp, 2018 yılı sonuna kadar bütün okulların tekli eğitime geçeceğini duyurarak  şunları kaydetti? "Bakanlığımız tekli eğitime geçiş için tüm çalışmaları hızla yürütürken, bizler de başta Çevre ve Şehircilik Bakanımız ve Valimiz olmak üzere Belediye Başkanlarımız, Defterdarlık, Milli Emlak Müdürlüğü ve diğer kurumlarımızla işbirliği içerisinde arsa bulmaya ve bulunan arsaların hukuki sorunlarını çözmeye gayret göstermekteyiz. Bu çalışmalar ve planlanan yatırımlar tamamlandığında İl Merkezindeki derslik sorunu çözüme kavuşmuş olacaktır. İlimiz genelinde resmi ve özel derslik sayımız 12 bin 152´dir. Tekli eğitime geçiş için ihtiyaç duyulan derslik sayısı bin 464´tür" 



Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti

“Bu coğrafyada yaşamanın bedeli güçlü olmak”

“İstanbul’da 14 tane konutu tedbir amaçlı boşalttık”

Erciyes'in eteklerine 271 bin fidan

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak