İL MÜFTÜ YARDIMCISI GALİP KOÇER

İL MÜFTÜ YARDIMCISI GALİP KOÇER

VEDA YEMEĞİ İLE UĞURLANDI?

İl Müftülüğü´nce Ramazan ayı içerisinde emekli olan İl Müftü Yardımcısı Galip Koçer onuruna tertiplenen veda yemeği ilimiz protokolünü buluşturdu. Ekinlikte konuşan İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven: ? Yüce Mevla, Galip Hocam´a bundan sonraki hayatında hayırlı ve bereketli ömürler nasip eylesin. Kurumumuz her zaman için kendisine açıktır? değerlendirmesinde bulundu?

İl Müftülüğü´nce Ramazan ayı içerisinde emekli olan İl Müftü Yardımcısı Galip Koçer onuruna tertiplenen veda yemeği ilimiz protokolünü buluşturdu? Programa, İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Diyanet İşleri eski Başkan Yardımcı Mehmet Altunkaya, Eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı, Din İşleri Yüksek Kurulu Eski Üyesi ve Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammet Şevki Aydın, Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Lütfullah Cebeci, Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü  Dr. Abdulkadir Kabdan, İl Müftü Yardımcıları Tandoğan Topçu, Atıf Akşit, Mehmet İnci, ilçe müftüleri ile Galip Koçer´in yakın dostları ve müftülük personeli  iştirak etti?

Etkinlik İbrahim Halilullah Camii İmam Hatibi Mehmet Öncü´nün Kur´an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda, Galip Koçer´in yanı üst düzey katılımcılar da sırasıyla birer konuşma yaptılar.

Emekliliğin keyfini sürmeye başlayan İl Müftü Yardımcısı Galip Koçer konuşmasında etkinliğe teşrif eden misafirlere teşekkürlerini bildirdikten sonra Diyanet İşleri Başkanlığı içerisinde geçen 41 yılını özetledi?   Sözlerinin sonunda, görev süresince 5 yıl kaldığı Hollanda´da yaşadığı hüzünlü bir olayı anlatmak için yazmış olduğu şiirini okudu. Şiirini okurken duygulu anlar yaşandı.

Son konuşmacı olarak söz alan İl Müftüsü Doç. Dr. Güven, öncelikle vesilesi dolayısıyla burada bulundukları Sayın Koçer´e ve bütün davetlilere teşekkür etti. Kendisiyle 2 yıldır mesai arkadaşlığı yaptıklarını ve hiçbir sorun yaşamadıklarını, her şeyi sükûnetle ve sühunetle çözüp idare ederek birbirlerine yardım ettiklerini ifade etti. Bütün bunlardan dolayı bir mesai arkadaşı olarak tekrar teşekkür ettiğini belirten İl Müftüsü Güven, sözlerini şöyle sürdürdü:  ?Biz müftüler için, hep ?idare´ ile ?ibare´ arasında sıkışıp kaldığımız söylenir. Gerek İstanbul Haseki İhtisas Eğitim Merkezi´nde ve gerekse Kayseri İhtisas Eğitim Merkezi´nde görev yaparken, talebelere hep şunu söylerdim: ?Arkadaşlar! İleride müftü olup hizmet yapacaksınız inşallah. Şu ibare meselesini, yani kitap okumayı bırakmayın sakın! Evet, idarecilikte zorluklar vardır elbette. Ancak günlük olarak kitap okumaya çalışın. Her gün en azından bir köşe yazısı okuyun, haftalık ya da aylık olarak bir mecmuayı takip edin. İkinci olarak da her hafta en az bir defa yapacağınız bir sohbetiniz olsun. Çünkü sohbetinize hazırlanıp kendinizi geliştirirsiniz.´ Müftülük görevine başladığımda, bu ibare olayını gerçekleştirmenin ne kadar zor olduğunu gördüm. Tabi talebelerime tavsiye ettiğim şeyi, kendim yapmazsam olmazdı. Elhamdülillah, görevde olduğum iki yıl içerisinde ibare´yle de hemhal olmaya gayret ediyorum. Bu durum, bana güç katıyor.  Bu programdan önce, ziyaretimize gelen İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yunus Apaydın Hocam, emekliliği vesilesiyle üç tane kitap hediye ettiler Galip Hocam´a, ?Bundan sonra bol bol okursunuz´ diyerek. Galip Hocamızın emeklilikten sonra da hizmetlerine devam edeceğini düşünüyorum. Bizler, emekli olan Hocalarımızdan da gereğince istifade etmeye çalışıyoruz. İnşallah Galip Hocamız da istifade edeceğimiz Hocalarımızın listesinin başında gelecektir. Yüce Mevla, Galip Hocam´a bundan sonraki hayatında hayırlı ve bereketli ömürler nasip eylesin. Kurumumuz her zaman için kendisine açıktır.?

Programın sonunda, İl Müftüsü Doç. Dr. Güven ve Melikgazi Belediye Başkanı        Dr. Büyükkılıç tarafından, emekli olan İl Müftü Yardımcısı Koçer´e birer hediye takdim edildi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi