İL MÜFTÜLÜĞÜ ?ENGELLİLERİ´ UNUTMADI?

İL MÜFTÜLÜĞÜ ?ENGELLİLERİ´ UNUTMADI?

İl Müftülüğünce ?3 Aralık Dünya Engelliler Günü´ vesilesi ile tertiplenen "Yıldızlar Engel Tanımaz" başlıklı etkinlikte engelli insanlara karşı her daim duyarlı ve hassas olunması gerektiği vurgulandı.

İl Müftülüğünce ?3 Aralık Dünya Engelliler Günü´ vesilesi ile tertiplenen  "Yıldızlar Engel Tanımaz" başlıklı etkinlikte engelli insanlara  karşı  her daim duyarlı ve hassas  olunması gerektiği vurgulanırken; etkinliğe iştirak  eden Vali  Süleyman Kamçı ?Engelli bireylerin geleceğe umutla bakabilmeleri için onlarla dayanışma içerisinde olmalıyız? değerlendirmesinde  bulundu. Etkinliğin sonunda ise  11 bedensel engelliye tekerlekli sandalye  hediye edildi?.

İl Müftülüğünce ?3 Aralık Dünya Engelliler Günü´ vesilesi ile tertiplenen Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosunda gerçekleştirilen "Yıldızlar Engel Tanımaz" başlıklı etkinlik  saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile start  verip, daha sonra görme engelli öğrencilerin  Kur´an ?I Kerim tilaveti  ile devam  etti?                                                                      

Etkinliğe onur  konuğu olarak iştirak eden  Vali Süleyman Kamçı  yaptığı konuşmada  devlet olarak her daim  engelli vatandaşların yanında  olduğunu vurgulayarak ?Ancak  bu yeterli değil bütün toplum olarak engelli  bireylerin geleceğe umutla bakabilmeleri için onlarla  dayanışma içerisinde olmak zorundayız ? değerlendirmesinde bulunup, etkinliğe iştirak etmiş olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek  şunları kaydetti  ?Bu bilinç ile yaşamak, her türlü engelleri aşmada asıl çözüm noktasıdır. Engelliler toplumumuzun bir parçasıdır.Engelli kardeşlerimizin tıbbî tedavileri gibi, manevî tedavileri de mutlaka gereklidir. Sorumlu kişi ve kurumlar tarafından bu husus ihmal edilmemelidir.Toplum olarak onların ve ailelerinin yanında olmak, hem vatandaşlık hem de kardeşlik görevimizdir.Peygamber efendimiz engelli kardeşlerimizi daima yüreklendirmiş ve onları motive etmiştir. Onun hayatında engellileri istihdam konusunda etkileyici örnekler vardır. Engelli sahabelerini; zekat memuru, kadı, Kur´an öğretmeni, müezzinlik ve daha bir çok görev ile şereflendirmiştir.Her sağlıklı insanın da bir engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmamalıdır?                                 

İl Müftüsü  Doç.Dr. Şahin Güven´de   engelsiz bir hayata koşmak ve engelli bireylere yardımcı olmak adına bir araya gelindiğinin altını çizerek? Engelli kardeşlerim durumlarına şükredip, hey şeyin Allah´tan geldiğini akıllarından çıkarmazlar ise Cennet´i kazanırlar? ifadesini  kullanarak, birlik beraberlik mesajları  verdi?                                

Konuşmaların ardından Diyanet  İşleri Başkanlığınca düzenlenen e´Engelliler´ konu yarışmada dereceye giren   ödülleri verildi.

Etkinliğin  sonunda  ayrıca 11 bedensel engelli  vatandaşa tekerlekli sandalye dağıtımı gerçekleştirilerek  nokta konuldu..

HABER:  C.ÜSTEN



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor