İL MÜFTÜLÜĞÜ VEKALETLE KURBAN ORGANİZASYONUNU TANITTI

İL MÜFTÜLÜĞÜ VEKALETLE KURBAN ORGANİZASYONUNU TANITTI

İL MÜFTÜSÜ ŞAHİN GÜVEN: "SAYIYI DAHA DA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ"

İl Müftüsü şahin Güven, vekaletle kurban organizasyonu çalışmalarının başladığını söyleyerek, "Sayıyı daha da ileriye taşıyacağız" dedi.
Her yıl düzenlenen Vekaletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Bölge Toplantısı bu yıl Kayseri´de yapıldı. Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Konferans Salonu´nda düzenlenen toplantıda konuşan İl Müftüsü Şahin Güven, yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Güven, "Türkiye Diyanet Vakfımız 2015 yılında 180 binin üzerinde, 2016 yılında ise 246 bin vekalet yoluyla kurban kesim işini gerçekleştirdi. Bizler Kayseri olarak 2015 yılında 2 bin 238 adet vekalet yoluyla kurban kesimine Kayseri´den destek olmuşuz. Geçen yıl ise 3 bin 49 adet vekalet yoluyla kurban kesimine destek olmuşuz. Özellikle Kayseri merkez ilçelerimizin yardım koordinatörleri ile birlikte bir araya geldik ve bu yıl neler yapmamız gerektiğini konuştuk" dedi.
Güven, "Merkez ilçe müftülüklerimizle beraber stantları açmış bulunmaktayız. Vatandaşlarımız bu stantlara yoğun ilgi gösteriyor ve kurbanlarını bize oralarda teslim ediyorlar. Bunun farkındalığının oluşturulması için geçen yıl belediye başkanlarımıza ve kaymakamlarımızın hepsine teklifte bulunarak onları stantlarımıza davet ettik. Böylece bu sayının artışında ve vatandaşlarımızın vekalet yoluyla kurban kesim işlemine Diyanet Vakfımızın aracılık etmesinde bir farkındalık oluşturuldu. Bu yılda aynı şekilde çalışmaya gayret gösteriyoruz. Bu yıl bu sayıyı daha ileriye taşımayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İHA

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ