İL MÜFTÜSÜ DOÇ.DR. GÜVEN :

İL MÜFTÜSÜ DOÇ.DR. GÜVEN :

?GÜVENİLİR TOPLUM OLUŞTURMAYA KENDİMİZDEN BAŞLAMALIYIZ!? ...

İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, ?Kutlu Doğum Haftası? etkinlikleri kapsamında Bünyan ilçesi Karakaya Mahallesi´nde belde sakinlerine yönelik bir konferans gerçekleştirdi? Müftü Güven ?Güvenilir toplum oluşturmaya kendimizden başlamalıyız!? ifadesini kullandı?
; İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, ?Kutlu Doğum Haftası? etkinlikleri kapsamında Bünyan ilçesi Karakaya Mahallesi´nde belde sakinlerine yönelik bir konferans gerçekleştirdi ? Konferansa, Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, Bünyan İlçe Müftüsü Bahri Çam, başta Karakaya Mahallesi olmak üzere, Kardeşler, Burhaniye, Yağmurbeyli, Karahıdır, B. Tuzhisar mahalle muhtarları ve çok sayıda bölge sakini iştirak etti?
Konferans Bünyan Merkez Sümer Camii Müezzin Kayyımı Ali Demiryülek tarafından okunan Kur´an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
İl Müftüsü Doç.Dr. Güven, sözlerinin başında, konferans için gittikleri köy ve mahallelerdeki insanların, işlerini güçlerini bırakarak bu yapılan programlara yoğun ilgi göstermelerinin, kendilerini çok memnun ettiğini ifade ettikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü: ?Bizler, Müslümanlar olarak Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa sallallahu aleyhi ve sellem´in sevgisiyle doğup büyüyenleriz. Anne babalarımız, bizleri daha çocukluğumuzdan itibaren Allah aşkıyla, Peygamber sevgisiyle büyüttüler. Tâ çocukluğumuzdan gelen bu sevgimiz sebebiyle, Peygamberimizi hayatımızın her karesinde kendimize örnek ve rehber edinmeliyiz. Efendimiz dünyaya geldiğinde, gerek onun doğduğu topraklar olan Arap yarımadası olsun, gerekse bütün bir dünya olsun, cehalet karanlığında çırpınıp duruyordu. İnsanlar arasında zulüm, haksızlık, gasp, cinayet adına ne ararsanız o toplumlarda hâkimdi. Dünyanın gidişatı böyle iken, Allah Teâlâ, özelde Arabistan´a ama genelde bütün insanlığa Abdullah oğlu Muhammed (sav)´i peygamber olarak; yol gösterici, rehber, önder olarak gönderdi. O´nunla birlikte de bize hayat ve hidayet rehberi olan Kur´an-ı Kerim´i gönderdi.Hz. Âdem aleyhisselam´dan son peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa´ya kadar sayısız peygamber göndermiştir Rabbimiz. Ve onlara uymamızı, onların getirdiği mesajlar uyarınca hayatımızı sürdürmemizi istemiştir. İşte bizlere düşen de hem Peygamberimizi hem de onunla birlikte gelen Kur´an-ı Kerim´i tanımak ve anlamaktır.?
Müftü Güven konuşmasında Efendimizin, peygamber olmadan önceki hayatından örnekler verip özellikle de tarihte adına ?Hakem olayı? denilen ?Hacerü´l-Esved´in yerine konma hadisesini hatırlattı ve daha sonra konuşmasına şöyle devam etti: ?Efendimize, daha peygamber olmadan önce insanlar güveniyorlardı, ona Muhammedü´l-Emin diyorlardı. Dönüp kendimize bakıp, o Peygamberin ümmeti olarak şunu soralım; acaba güvenilir insanlar mıyız? Komşularımız, bize güvenip de önemli şeylerini emanet edebiliyorlar mı? Peygamberimizi örnek alacaksak, her alanda, her şekliyle örnek almamız gerekiyor.Güvenilir bir toplum oluşturabilmemiz için evvela bizlerin özüyle, sözüyle, davranışlarıyla, arkadaşlığıyla, komşuluğuyla güvenilir olmamız lazım. Kendimizden başlamadan, kendimiz iyi olmadan bu güvenilir toplumu inşa edebilmemiz mümkün değildir. Bu noktada Peygamber Efendimiz, bizim için çok büyük ve emsalsiz bir örnek. O, ne söylediyse ve ne yaptıysa hepsi doğruydu, hepsi insanlığa faydalı idi. Peygamberimizi örnek ve rehber edinmek sözde olmaz. Bunu ispat etmemiz gerekiyor. Bugün burada gündem ettiğimiz konu çerçevesince onun eminliğini anlamak ve yaşamakla sorumluyuz.?
Kimin, hangi görevde ve makamda olursa olsun Müslümanca sorumluluklarını yerine getirmek zorunda olduğunu belirten İl Müftüsü Güven, Karakaya´lılara ve çevre mahallelerden gelen vatandaşlara teveccühlerinden ötürü teşekkür ettikten sonra dualar yaparak konuşmasını tamamladı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ