İL MÜFTÜSÜ DOÇ.DR. GÜVEN:

İL MÜFTÜSÜ DOÇ.DR. GÜVEN:

?BİRBİRİMİZE YARDIM ETTİĞİMİZ SÜRECE İNSANIZ?

İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, Kutlu Doğum Etkinlikleri kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı 75. Yıl İstikbal Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü´nde zihinsel engelli öğrencilere ?Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet? konulu konferans verdi.Konferansta konuşan İl Müftüsü Doç.Dr. Güven ?Bizler birbirimize yardım ettiğimiz sürece insanız? ifadesini kullandı?
Düzenlenen programa İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Ahmet Kaldırımcı, İl Müftü Yardımcısı Salih Sezik, 75. Yıl İstikbal Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürü Kadriye Yurtsuz, Müdür Yardımcısı Mahmut Koç, İl Müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Personeli, Zihinsel Engelli Gençler ve aileleri katıldı.
Program Hunat Camii İmam Hatibi Abdullah İslam tarafından okunan Kur´an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programın açılış konuşmasını Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Ahmet Kaldırımcı yaptı. Kaldırımcı konuşmasında ?75. Yıl İstikbal Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü´nde şuan 13-15 yaş arası 48 çocuğumuza yatılı olarak, 30 çocuğumuza da gündüzlü olarak 7-24 saat hizmet etmekteyiz.?dedi ve kurum çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Daha sonra zihinsel engelli çocuklara ve ailelerine hitap eden İl Müftüsü Güven, ? İnsanın olduğu her yerde ya doğuştan yada sonradan bir çok engellimiz var. Onlarla aynı camiyi, aynı evi, aynı iş yerini paylaşarak normal, anlaşılır ve insani bir tavırdır. Biz birbirimize yardım ettiğimiz sürece insanız. Unutmamalıyız ki kaza veya herhangi bir sebeple bizler de bir gün engelli olabiliriz. Kendi evladını engelli diye sokağa atan vicdan yoksunu aileler var. Yüce Mevla bizi türlü şekillerde imtihan edebilir. Önemli olan o sınavı kazanmaktır. Özellikle burada, Rehabilitasyon merkezinde özveriyle ve yüreğini koyarak çalışan personelimize teşekkür ediyorum.? Değerlendirmesinde bulundu?
Program sonrası zihinsel engelli çocuklara Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle İl Müftülüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından çeşitli ikramlar yapıldı.



Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ