İL MÜFTÜSÜ DOÇ.DR. GÜVEN,

İL MÜFTÜSÜ DOÇ.DR. GÜVEN,

?DİNÎ EĞİTİM ALMAYAN ÇOCUĞUMUZ KALMASIN!?

İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Talas İlçe Müftülüğü´ne bağlı Zeki Özdemir Camii yaz Kur´an kursunun kapanışında yaptığı konuşmada ?Dini eğitim almayan çocuğumuz kalamasın? değerlendirmesinde bulundu?

Talas İlçe Müftülüğü´ne bağlı Zeki Özdemir Camii yaz Kur´an kursu törenle kandı. Kapanış töreninde ilk olarak konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Talas´ta yeni cami ve Kur´an kursları inşaederek çocukların yetişmelerine, gelecekte faydalı insan olmaları için katkıda bulunduklarını ifade etti.

İl Müftüsü Sayın Güven´de konuşmasında Diyanet İşleri Başkanlığı olarak yaz Kur´an kurslarında, ülkenin geleceği olan çocuklarımıza Kur´an-ı Kerim, dinî ve ahlakî eğitimler verdiklerini belirtip, Kur´an-ı Kerim, dinî ve ahlakî eğitim almayan hiçbir evladımızın kalmaması için gayret ettiklerini belirterek ?Kurslarımıza gelen çocukların neler öğrendiğini veliler olarak sizler daha iyi biliyorsunuz. Çocuklarımız, öncelikle Elif cüzünü bitirdiler ve Kur´an-ı Kerim okumaya başladılar elhamdülillah. Onların Kur´an-ı Kerim okumasını unutmamaları için sadece Cumartesi-Pazar günlerinde de olsa cami ve Kur´an kurslarına gönderin. Hocalarımız onlarla ilgilendiklerinde, haftada bir de olsa okuyacakları için Kur´an´ı unutma gibi bir durumları söz konusu olmaz. Ayrıca çocuklarımız, bu kurslarımızda namaz kılmayı, cemaatle saf olmayı öğrendiler. Bundan sonraki hayatlarında camili-cemaatli, namazlı-niyazlı olmalarını istiyorsak, onları camilere göndermeliyiz. Babalar, namaz vakitlerinde çocuklarını yanlarına alıp camilere gelmeli ki buralar çocuklarla şenlensin, güzelleşsin. Yine edindikleri tesettür bilincini de sürdürmeleri için, kız çocuklarımıza anneleri yardımcı olmalıdır.? şeklinde konuştu.

Son olarak söz alan Talas Kaymakamı Zekeriya Güney, Kur´an-ı Kerim okumayı öğrenmek, temel dini bilgiler gibi güzel hasletlere sahip olmak için yaz Kur´an kurslarını yalnız bırakmayan çocuklara ve onlara katkı sağlayan hocalara şükranlarını sundu?

Program sonunda öğrencilere, Diyanet Çocuk dergisi hediye edildi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı