İL MÜFTÜSÜ DOÇ.DR. ŞAHİN GÜVEN,

İL MÜFTÜSÜ DOÇ.DR. ŞAHİN GÜVEN,

?ÖĞRENCİLERE UYGUN ŞARTLARDA UMRE YAPMA İMKANI SAĞLADIK?

İl Müftüsü  Doç.Dr.Şahin  Güven  haber  ekibimize ?Umre Sezonu´nu değerlendirdi?  Müftü  Güven  Diyanet İşleri  Başkanlığı  her  türlü talebe  cevap verebilecek  çeşitlilikte  umre turları organize  ettiğinin  altını çizdiği değerlendirmesinde  okulların  yarıyıl tatiline denk getirilen  tarife ile vatandaşlara  bütün aile  hep birlikte umre  yapabilme imkanı sağlandığına dikkat  çekerek, ?Genelde aileler  çocukları ile birlikte umreye   gitmek istiyorlar ama  çocuklarının okulları olduğu için  bunu gerçekleştiremiyorlardı.  Biz de  buradan  yola çıkarak öğrencilere  özel indirimlerin olmuş olduğu, çok uygun imkanlarla umre yapmalarını  ve orada  manevi atmosferi  tanıyıp  yaşamalarını temin etmek için gayret gösteriyoruz?  ifadesini  kullandı?

İl Müftüsü  Doç.Dr.Şahin  Güven  haber  ekibimize ?Umre Sezonu´nu değerlendirdi?  Müftü Güven sözlerine  ?Umre, ömür ile aynı kökten gelmektedir. Aslında umre demek, manevî hayatımıza bir ömür daha katmak demektir. Umre, asla bir turistik ziyaret değildir. Oraya gidildiğinde yapılacak tek ve en önemli şey, sadece ibadet olmalı? sözlerinin ardından 2017-2018 Umre Sezonu´nda  vatandaşın her türlü  talebine imkan  sağlayacak  alternatifler geliştirdiklerini belirterek şunları kaydetti:  ?Her yıl olduğu gibi bu yılda umre sezonumuzu  başlatmış bulunuyoruz.  Geçen haftadan itibaren de  umre yolcularımızı uğurladık. Kayseri ?den hayırlısı ile 2017-2018 umre sezonumuzda  öncelikle farklı seçeneklerin olduğunu  halkımıza bildirmemiz gerekiyor?  1 normal umre turlarımız var 2. Yarı yıl tatilinde öğrencilerimiz için ve aileleri için  özel umre turları var .  Birde  Kudüs bağlantılı  umre turlarımız var.  Ayrıca   ramazan ayı için  özel 1 aylık ramazan  umrelerimiz bulunmakta.  Normal umre turlarımızda  halkımız isteyenler  istedikleri zaman müracaat  edip, istedikleri tarihlerdeki  turları seçerek  gide bilmektedirler. 2 . olarak  öğrencilerimizin  umre turları ise  özellikle yarı yıl tatilinde hem orta okul ve  lise öğrencilerimizin,  hem de üniversite öğrencilerimizin hem de ailelerimizin  birlikte teveccüh ettikleri  ailecek umre  yapmak istedikleri bir  ortamı hazırlıyoruz. Genelde aileler  çocukları ile birlikte umre  gitmek istiyorlar ama  çocuklarının okulları olduğu için  bunu  gerçekleştiremiyorlardı.  İşte bizde bunu için  öğrencilere  özel indirimlerin olmuş olduğu hatta 3.200tl den başlayan fiyatlarla öğrencilerimize çok uygun imkanlarla umre yapmalarını  ve orada  manevi atmosferi  tanımalarını yaşamalarını temin etmek için gayret gösteriyoruz.  Ayrıca  Kudüs bağlantılı umre turlarımız bulunmakta vatandaşlarımızdan umreye giderken aynı zamanda Mescid-i Aksa ?da namaz kılmayı isteyen  Kudüs´ü de görmek isteyen vatandaşlarımız için tercih edebilecekleri güzel bir çalışma oldu?  Özellikle diyanet işleri başkanlığımızın  umre turlarına Kudüs bağlantılı umre turlarını da eklemesi halkımızın teveccühümüzü kazandı. Yoğun bir şekilde talep var. Burada iki şeyi birleştirmiş oluyoruz ; bir taraftan peygamberimiz s.a.v mescide  ibadet maksadı ile yolculuk yapılmasını teşvik ettiği, övdüğü  diğeri mescit ten ikisi haremi şerifteki mescidi haram yani Kabe Mescidi Menevi?   Bunların ikisini umrede gerçekleştiriyordu kardeşlerimiz?   Bunların yanında artık mescidi aksa da ibadet yapabilecekler vatandaşlarımız?

İL Müftüsü   Doç.Dr. Güven  sözlerinin sonunda  önceki gün Diyarbakır´da ilk kez gerçekleştirilen  müftülerin  dini nikah kıyması konusunda  düşüncelerini  dile getirip bu  uygulamanın  halkımızın faydasına  olacağının altını çizerek şöyle konuştu:  ?Kamu oyununda bildiği üzere meclisimizden artık müftülerinde nikah kıyma yetkisini verilmiş olduğu kanunumuz çıktı? Onaylandı yürürlüğe girdi?   Diyanet İşleri Başkanlığımızdan  bu anlamda  bizlere herhangi bir  çalışma  şekli ve takvimi ile ilgili  her hangi bir talimat gelmedi?   Ancak  basından dün  gördüm  Diyarbakır´ın Bismil İlçesince  bildiğim kadarı ile  bir ilçe müftümüz   toplu nikah kıyım merasiminde  belediye başkanımız ile birlikte  orada bulundular  ve ilk nikahı da  bizim ilçe müftümüz  kıymış oldu . Bunun  halkımıza bir kolaylık olduğunu düşünüyorum. Halkımıza hizmet açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü halkımız  dinine diyanetine sahip olan  bir halktır.  Önce resmi nikahını kıydırıyor, sonra gelip dini nikah kıydırıyorlardı?  Şimdi bu iki  işe gerek kalmadan  hem resmi nikahını hem de dini nikahını birlikte  kıyma imkanı olacaktır. Buda  halkımız için  kolaylıktır diye düşünüyorum.? 

HABER : C.ÜSTEN   



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor