İL SAĞLIK MÜDRÜLÜĞÜ´NÜN

İL SAĞLIK MÜDRÜLÜĞÜ´NÜN

?YENİ BİR HAYAT MÜMKÜN´ PROJESİ BAŞLIYOR?

İl Sağlık Müdürlüğü Ar-Ge Birimince hazırlanan ve Avustralya Büyükelçiliği 2018 Doğrudan Yardım Programına başvurusu kabul edilen ´Yeni Bir Hayat Mümkün´ projesinin yürütülmesi için protokol, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli ve proje ortağı olan Kayseri Kızılay Toplum Merkezi Yöneticisi Ali Orhan tarafından işbirliği protokolü imzalandı.

İl Sağlık Müdürlüğü Ar-Ge Birimince hazırlanan ´Yeni Bir Hayat Mümkün´ projesinin protokol imza töreninde konuşan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, Avustralya Büyükelçiliğinin toplum desteği projelerine Kızılay ile birlikte ortak müracaat yaptık ve ´Yeni Bir Hayat Mümkün´ ismiyle göçmen bayanlara yönelik hazırlamış olduğunuz proje kabul gördü. 15 bin Avustralya doları şekilde desteklenecek. Bu konuda proje ortağımız olan Kızılay´da bugün protokol imzalayacağız.Bu projenin manevi değeri büyük diye düşünüyorum. Kayseri Sağlık Müdürlüğü ve Türk Kızılayı Kayseri Toplum Merkezi ortaklaşa bu projeyi geçirmiş olduk. İnşallah hayırla sonuçlanır ve toplumumuza bir katkıda bulunmuş oluruz" değerlendirmesinde bulundu?

Türk Kızılay´ı Kayseri Toplum Merkezi Yöneticisi Ali Orhan´da "Biz Türk Kızılayı Toplum Merkezi olarak geçici koruma ve uluslararası koruma altındaki misafirlerimize psikososyal destekler veriyoruz. Bu desteklerin kapsamlarını genişleterek göçmenlerin kendilerine yeterliliklerini artırmak istiyoruz. Böyle bir projeyi de bize ortak ettikleri için İl Sağlık Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz. Biz yardım etmeye çalışıyoruz fakat devlet kurumlarının desteği ile daha büyük ve geniş kitleye ulaşıyor. İnşallah daha büyük projelerde beraberliklerimiz olur" diye konuştu.

12 ay sürecek olan proje kapsamında, Kayseri´de ikamet eden 400 Suriyeli kadına; ülke ve şehir yaşam şekli, sağlık tesislerine yönelik uyumlarının geliştirilmesi, sağlık okuryazarlıklarının arttırılması, aile planlaması, kendi sağlıklarını, çocuklarının sağlıklarını koruma becerilerinin gelişmesi, cinsiyet eşitliği gibi konularda farkındalığının artması ve çocuk bakıcısı olarak meslek edinmelerinin önünün açılması hedefleniyor.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı