İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ YAHYALI´DA

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ YAHYALI´DA

FARKINDALIK ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

?1-31 Ekim meme kanseri bilinçlendirme ayı´ farkındalık etkinlileri kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ilçelerde düzenlenen etkinliklerin sonuncusu Yahyalı´da gerçekleştirildi.

Etkinlikte, Yahyalı İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Kirazlı Mahallesinde tespit edilen 40 kişi, Yahyalı Belediyesi tarafından ücretsiz olarak tahsis edilen otobüsle çeşitli kanser taramalarından geçirilmek üzere Esenyurt Servet Başkal KETEM´e (Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi) geldiler.

Yahyalı´dan gelen grubu karşılayan KETEM sorumlusu Dr. Sebahat Ercan, eğitim salonunda bire bir modelleme ile uygulamalı olarak kendi kendine meme muayene yöntemini öğreterek, erken teşhis ve taramaların önemi hakkında çeşitli bilgilendirmelerde bulundu. Ardından, 30-65 yaş aralığındaki kadınlar HPV-DNA rahim ağzı kanser taramasından, 40-69 yaş aralığındaki kadınlar meme kanseri taramasından, 50-70 yaş aralığındaki kadınlar da kolorektal kanser taramasından geçirildi.

Eğitim sonrası KETEM sorumlusu Dr. Sebahat Ercan, yaptığı açıklamada, ?KETEM´lerde verilen her türlü hizmetin sağlık güvencesine bakılmaksızın ücretsiz olduğuna vurgu yaparak ?burada ulusal kanser tarama standartları çerçevesinde meme, rahim ağzı ve kalın bağırsak kanserlerine yönelik muayene ve tetkikler yapıyoruz. Bugün de Yahyalı ilçemizden gelen grubungerekli taramalarını yaparak meme muayenesini vemamografi çekimlerini sağladık. Yapılan bu tarama ve muayenelerin hizmetleri içinyaş grubu uyan tüm halkımızı KETEM´e bekliyoruz. Unutmayın ?Kanserden Değil Geç Kalmaktan korkun? diye konuştu.

Tarama hizmeti alan kadınlar dai ?Sağlık hizmetleri artık köyümüze kadar geliyor. Gelemedikleri zamanda araçlar ayağımıza kadar gelerek bizleri köylerimizde ücretsiz olarak buralara ulaştırıyorlar. Bu güzel hizmet için İl Sağlık Müdürlüğüne, İlçe Sağlık Müdürümüz Dr. Mehmet Kara´ya, Yahyalı Belediye Başkanımız Esat Öztürk ve emeği geçenlere herkese teşekkür ederiz? dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı

Uzmanlardan "hacamat" uyarısı:

ERÜ'de "Da Vinci" robotik cerrahi cihazı törenle açıldı