İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ´NDEN

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ´NDEN

SAĞLIKTA HUKUK SEMPOZYUMU

İl Sağlık Müdürlüğü, Erciyes Üniversitesi ve Kayseri Devlet Hastanesi´nce  ?Sağlık´ta Hukuk Sempozyumu´ düzenlendi.

İl Sağlık Müdürlüğü, Erciyes Üniversitesi ve Kayseri Devlet Hastanesince ortaklaşa tertiplenen Sağlık´ta hukuk konulu bir sempozyum Kayseri Devlet Hastanesi 5. Blok konferans salonunda gerçekleştirildi.

Sempozyuma Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Doğan, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Özyalçın, Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. İsmail Altıntop, Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim görevlileri, Hukuk Fakültesi öğrencileri ve Devlet Hastanesi´nde çalışan hekimler iştirak etti.

Sempozyumda konuşan Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Murat Doğan,"Doktorluk mesleği toplumda saygınlık kazanmış meslek dalları arasında yer alıyor. Bu hususta herkes hemfikirdir. Fakat son yıllarda sağlıkta üzücü olaylar yaşanıyor. Hekimlere şiddete varan bir tepki ile karşı karşıyayız. Bunda birçok faktör rol oynuyor. Hedef kitlemiz zaten sağlık çalışanı. Bu eğitimle hekim ve sağlık çalışanlarının hukuk nazarında suçlu olmamak adına neler yapması, nelere dikkat etmesi gerektiği, sorumluluk doğmadan güven içerisinde çalışabilmek için neler değerliymiş onlar anlatılacak" değerlendirmesinde bulundu.

Daha sonra konuşan Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. İsmail Altıntop ise, "Devlet Hastanemizi 7 ay önce açtığımızda bir hedefimiz vardı. Kayserimiz güzel bir hizmet alsın, hastalarımız burada tedavi olsunlar, niyetimiz buydu. Özellikle acil eğitimler verdik. Adli tıp raporları nasıl düzenlenmesi ile ilgili eğitimler vermeye başladık. Başhekimlikle beraber hasta sayısının artmasında şunu gördük. Sadece bir verinin istenmesinde bile ne kadar çok hukuki durum var" şeklinde konuştu.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli de hukukçuların konuya bakışına önem verdiklerini dile getirerek, 2010 yılında malpraktis yasasının çıkmasıyla beraber hekimlik mesleğinin ve sağlıkçıların bu duruma ayak uyduramadığını söyledi. Benli ayrıca, bundan sonra sağlık hukukunu hekimliğin bir parçası olarak görmek gerektiğini ve ona göre tedbir alınmasını istedi.

Konuşmaların ardından iki oturum şeklinde düzenlenen sağlıkta hukuk sempozyumu, Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Murat Doğan´ın başkanlığında gün boyu devam etti


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı