İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ´NDEN YENİ DOĞAN CANLANDIRAN EĞİTİMİ

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ´NDEN YENİ DOĞAN CANLANDIRAN EĞİTİMİ

Kılıç ?Her yeni doğan bebeğin yeterli ve doğru bakım almaya hakkı vardır."

Sağlık Bakanlığı´nın Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü kanalı ile hayata geçirdiği ve bir milyona yakın yeni doğan bebeği hayata bağlamayı hedefleyen  ?Yeni Doğan Canlandıran Eğitimi´nin Kayseri ayağı başladı? İki gün sürecek olan eğitimin açılışında konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç  ?Her yeni doğan bebeğin yeterli ve doğru bakım almaya hakkı vardır. Bu hak doğum odasında uygun gereçlerin ve eğitimli sağlık personelinin her an hazır olması ile karşılanabilir? değerlendirmesinde bulunarak bu programla ülkemizdeki yeni doğan ölümlerinin en aza indirgenebileceğini kaydetti.

Sağlık Bakanlığı´nın Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü kanalı ile hayata geçirdiği ve bir milyona yakın yeni doğan bebeği hayata bağlamayı hedefleyen Yeni Doğan Canlandıran Eğitimi´nin Kayseri ayağı başladı?  Kadir Has Kongre Salonu´nda gerçekleştirilen ve iki gün devam edecek olan eğitim toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Sağlık Müdürü İsmail Kılıç Sağlık Bakanlığı´nca uygulanmakta olan Sağlıkta Dönüşüm Programı´nda anne ve çocuk sağlığına özel önem verildiğini vurgulayarak ?Bu çalışmalarla anne ve çocuk sağlığında hızlı iyileşmeler kaydedilmekle birlikte, henüz yapılması gerekenlerin tümü yapılabilmiş değildir. Bu nedenle zaman zaman özel sağlık programları uygulamaya konulmaktadır. ? diye konuştu.

İl Müdürü Kılıç sözlerinin devamında tüm dünyada yılda 4 milyon yeni doğan bebeğin öldüğünü hatırlatarak ?Bunların yaklaşık  %20´si doğum sonrası asfiksiye bağlı olarak kaybedilmektedir.?dedi.

Sözlerinin devamında her yeni doğan bebeğin yeterli ve doğru bakım almaya hakkı olduğunu da kaydeden Dr. Kılıç  ?Bu hak doğum odasında uygun gereçlerin ve eğitimli sağlık personelinin her an hazır olması ile karşılanabilir? değerlendirmesinde bulundu?

İl Sağlık Müdürü İsmail Kılıç´ın açılış konuşmasının ardından start veren ?Yeni Doğan Canlandıran Eğitimi´ iki gün sürecek? Eğitime ilimizde görev yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları,
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanları, Anestezi Uzmanları, doğum eyleminde görev alan
Pratisyen Hekim, Ebe, Hemşire, Anestezi Teknisyeni branşlarından 73 kişi iştirak etti?



Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı

Uzmanlardan "hacamat" uyarısı:

ERÜ'de "Da Vinci" robotik cerrahi cihazı törenle açıldı