İL SAĞLIK MÜDÜRÜ BENLİ:

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ BENLİ:

ASANSÖR YERİNE MERDİVEN KULLANIP YÜRÜMELİYİZ

İl Sağlık Müdürlüğünce ?Halk Sağlığı Haftası´ etkinlikleri kapsamında tertiplenen sağlıklı yaşam yürüyüşü İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli´nin de iştiraki ile gerçekleştirildi? Etkinlikte katılımcılara seslenen İl Müdürü Doç.Dr. Benli katılımcılara ve ilimiz sakinlerine sık sık yürüyüş yapmaları tavsiyesinde bulunarak ?Aracımızı biraz uzağa park edip, asansör yerine merdiven kullanıp yürümeliyiz? ifadesini kullandı.

İl Sağlık Müdürlüğünce ?Halk Sağlığı Haftası´ etkinlikleri kapsamında tertiplenen sağlıklı yaşam yürüyüşü İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. İsmail Kılıç ve Kocasinan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Serpil Poyrazoğlu´nun da  iştiraki ile İnönü Parkı´nda gerçekleştirildi?

Etkinlikte katılımcılara hitap eden  İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, yürüyüşün Halk Sağlığı Haftası kutlamaları kapsamında gerçekleştirildiğini hatırlatıp, sağlıklı bir hayat için yürüyüşün önemine vurgu yaparak ?En iyi egzersiz yürüyüş ve diyettir. Yürüyüş, vücudumuzda kas iskelet sistemlerinin canlı kalmasını, özellikle mutluluk hormonlarının salgılanmasını sağlamakta. Bunlar faydalarından bir kaçı. Yürüyüşle kalp hastalıkları ve obeziteden de kurtulunabilir. Yürüyüşün diyet kısmına geçtiğimiz zaman Kayserimizin güzel bir damak tadı var pastırma, sucuk, mantı, yağlama ve cıvıklı gibi. Bu durumda baktığımız zaman hamurun etle buluşması gibi burada karbonhidrat ve protein yükü ile karşılaşıyor vücudumuz. Burada bir kaç tavsiyede bulunmak istiyorum. Aracımızı biraz uzağa park edip, asansör yerine merdiven kullanıp yürümeliyiz." Değerlendirmesinde bulundu?

Konuşmaların ardından etkinliğe iştirak eden sağlık çalışanları ve ilimiz sakinleri yürüyüş yaptı.



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı