İL SAĞLIK MÜDÜRÜ BENLİ,

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ BENLİ,

?ŞEHİR HASTANESİ TAMAMLANMAK ÜZERE?

İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli tertiplenen kahvaltılı basın toplantısında medya mensuplarıyla  bir araya gelerek  geride kalan 2017 yılında  gerçekleştirilen sağlık çalışmalarını değerlendirip, şehir hastanesinin akıbeti başta olmak  üzere  önemli gördüğü konular ve 2018 yılında hayata geçirilecek projeler  hakkında  kamuoyunu  bilgilendirdi?.  İl Müdürü Benli ?Şehir hastanesi bitmek üzere. Bizde bir an önce nasıl taşınabiliriz bunun gayreti içerisindeyiz? ifadesini kullandı?

İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli tertiplenen kahvaltılı basın toplantısında medya mensuplarıyla bir araya gelerek geride kalan 2017 yılında gerçekleştirilen sağlık çalışmalarını değerlendirdi?  İl Müdürü Benli sözlerine göreve kısa bir süre önce başladığını hatırlatarak başlayıp "Eğitim Araştırma Hastanesi´ne 2017 yılında 4 milyon 48 bin 825 kişi muayene olmuş. 848 bin 603 kişi acil vaka olarak geldi. Yaklaşık yüzde 21 oranında acil bir girişimiz. var. Bu acil servis için büyük bir oran. Ayrıca 73 bin 414 ameliyat yapıldı."bilgilerini paylaştı?

Sözlerinin devamında vatandaşların hastane kullanımı açısından bilinçlendirilmesi gerektiğini belirten İl Sağlık Benli;  "Acile gelenlerin içerisinde yüzde 84´ünün acil vaka olmadığını tespit ettik. Bu konuda biraz bilinçlenmemiz gerekiyor. Halkın acil servisleri gereksiz yere meşgul etmemesi gerekiyor. Önce aile hekimliklerimizi kullanmamız gerekiyor? ifadesini kullandı?

Aile hekimliğinin etkinliğini artırmanın çok önemli olduğunun altını çizen İl Müdürü Benli? Bu konuda hepimize görev düşüyor. Çünkü imkanlar bizim imkanlarımız. Sınırsız imkan diye bir olay yok. Her şey sınırlı. Bu konuda dünyada basamaklandırma sistemi vardır. Şu an bizim sistemimiz basamak atlamaya izin veriyor. İnsanlar aile hekimine gitmeden hastaneye gidebiliyorlar. Yurt dışında böyle bir sistem yok." Değerlendirmesi ile ilimiz sakinlerine öncelikli olarak Aile Sağlık Merkezlerini tercih etmeleri çağrısında bulundu?

Sözlerinin sonunda herkesin merakla beklediği  ?Şehir Hastanesi´nin akıbeti ve Müdürülüğü bünyesinde  görev  yapan taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi konusunda da  bilgi  veren  Benli  ?Şehir Hastanesi  bitmek üzere. Bizde bir an önce nasıl taşınabiliriz bunun gayreti içerisindeyiz. Taşeron işçilerimizden bin 880 kişi kadroya geçebilecek durumda. Bir yandan da bu konuyu takip ediyoruz." Dedi..  

HABER:  C.ÜSTEN



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi