İL SAĞLIK MÜDÜRÜ BENLİ,

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ BENLİ,

?İLİMİZE HASTA AKINI YAŞANIYOR?

İl Sağlık Müdürü Doktor Öğretim Görevlisi Ali Ramazan Benli haber ekibimize yaptığı değerlendirmede Mayıs ayında hizmete giren ?Şehir Hastanesi´ ile birlikte ilimize yurt içinden hasta akını başladığını vurgulayarak ?Sadece çevre illerden değil Tokat´tan, Çorum´dan, hatta Erzurum´dan hastalar gelmekte? İlimiz bölgenin sağlık üssü olma yolunda ilerliyor. İlimizdeki hekim sayısı ve kalitesi de bu yoğunluğu kaldıracak seviyededir? değerlendirmesinde bulundu?

ilimizdeki sağlık sektörü ile ilgili gelişmeleri haber ekibimize değerlendiren İl Sağlık Müdürü Doktor Öğretim Görevlisi Ali Ramazan Benli son aylarda ilimize hasta akını başladığını, sadece Şehir Hastanesine değil Erciyes Üniversitesi Hastanesi´ne de yurt içinden çok yoğun hasta sirkülasyonu yaşandığını vurgulayarak şunları kaydetti? ?Öncelikli olarak Kayseri Şehir Hastanesi açılan hastaneler içerisinde en büyükleri olarak açıldı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan´ın katılımıyla 5 mayıs tarihinde yapmış olduğumuz kademeli taşınma planı sayesinde sorunsuz bir taşınma süreci gerçekleştirdik. Şehir hastanesinin açılması ile hasta sayımızda ciddi artış gözlenmistir. Şehirde bir hasta yoğunluğu oluştu. Biz sadece Kayseri´ye değil cevre illere de hizmet veriyoruz. Tokat´tan, Çorum´dan hatta Erzurum´dan hastalarımız gelmeye başladı? Kayserimiz bölgenin sağlık ussu olma yolunda ilerliyor ve bunu kaldıracak hekim sayımız varken yoğunluğu kaldıracak mekanda sıkıntımız vardı. Şehir Hastanesi ile bu sıkıntıyı da ortadan kaldırmış olduk. Mevcut sağlık hizmetleri Erciyes Üniversitesi hastanesinin kalitesi ile birleştirildiği zaman Kayseri´ de çok daha iyi bir hizmetin olacağını kanaatindeyim??

Sözlerinin devamında ilimizdeki acil sağlık hizmetleri konusunda dünya standarlarının üstüne çıkarak ihbar geldiği andan itibaren vakaya ulaşma süresinin 5 dakikanın altına indirdiklerini belirten İl Sağlık Müdürü Benli önümüzdeki günlerde Sağlık Bakanlığınca yapılacak olan yüklü ambulans satın almasın ardından ilimize verilecek araçlarla bu hizmetlerin şehrin her noktasına ulaşacak şekilde iyileştirileceğini de sözlerine ekledi?

Sözlerinin sonunda ?Evde Sağlık´ hizmetinin daha da yaygınlaştırılıp, çeşitlendirilmesi için hayırsever desteğine ihtiyaç duyduklarını da belirten İl Sağlık Müdürü Benli ?Gerek araç alımında, gerekse araç içi donanımın sağlanmasında hayır severlerimiz bizlere destek verirse bu konuda da çok daha üst düzey sağlık hizmeti verebiliriz. Hayırseverlerimizin desteklerini bekliyoruz? ifadesini kullandı?

HABER: CEYHUN ÜSTEN



Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı

Uzmanlardan "hacamat" uyarısı:

ERÜ'de "Da Vinci" robotik cerrahi cihazı törenle açıldı