İL SAĞLIK MÜDÜRÜ KILIÇ:

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ KILIÇ:

?112 EKİPLERİNİN İHMAL VE KUSURU YOKTUR?

   Geçtiğimiz günlerde haber bültenimizden ve Kayseri Haber gazetemizden sizlere aktardığımız ?112 ekipleri Gazi´ye İnanmadı? başlıklı haberimizle ilgili olarak haber koordinatörümüz Ceyhun Üsten´e bilgi veren İl Sağlık Müdürü İsmail Kılıç iddia edildiği gibi ?112 acil servis ekiplerinin bir ihmal yada kusuru bulunmadığını, ihbar geldiği andan itibaren Jandarma ile koordineli olarak çalışan ekiplerin Kıbrıs Gazisi Rafet Uğur´u bulmak için belirtilen yere gittiklerini ancak şahsın cep telefonuna ulaşılamadığı için bulamadıklarını kaydetti?
6 Ekim tarihli ana haber bültenimizde ve takip eden diğer bültenlerde ve 7 Ekim Çarşamba günü yayınlanan Kayseri Haber Gazetemizden sizlere ulaştırdığımız ?Gaziye 112 İnanmadı, 48 Saat sonra Akut Buldu? başlıklı haberimiz ile ilgili haberdeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurgulayan İl Sağlık Müdürü İsmail Kılıç olayla ilgili telefon kayıtları ve personelin savunmalarının yer aldığı dosya ile Haber Koordinatörümüz Ceyhun Üsten´e bilgi verdi?
Kıbrıs Gazisi Rafet Uğur isimli vatandaşın haberde yer alan, ?Felahiye Köprüsü yakınlarında kaza geçirerek, 112´yi aradım ve görüştüğü kişi ?Dalga geçme amca? diyerek telefonu kapattı, hatta numaramı engellediği için bir daha ulaşamadım? yönündeki iddialarının doğru olmadığını şahsın ihbarının işleme konularak gölgeye en yakın 112 ekibinin ihbarda yer alan adrese yönlendirildiğini ancak şahsın cep telefonuna ulaşılamadığı için belirtilen 300 m alan içinde yapılan aramadan sonuç alınamadığını belirten İl Sağlık Müdürü Kılıç konun detayları ile ilgili olarak şu bilgileri aktararak 112 Acil servis personelini akladı? ?112 acil yardım ekibimiz, ihbar gelir gelmez Jandarma ile koordine kurularak olay yerine intikal edildi ancak, Rafet Uğur isimli şahıs bulunamadı. Bunun üzerine ihbarın asılsız olduğu düşüncesiyle ekiplerimiz geri dönmüştür. Çıkardığımız konuşma kayıtlarında çalışanlarımızla kurulan diyalogda, ?Dalga geçme Amca? kelimeleri geçmediği gibi telefonda yüzüne kapatılmamıştır. Arama çalışmaları sırasında Rafet Uğur´un telefonuna ulaşılmaya çalışılmış ancak, telefon çekmediği için ulaşılamamıştır. Ertesi gün kazazede sürünerek telefonun çektiği bir yere gitmiş ve eşini aramış. Eşinin bizi arayıp aynı ihbarı yapması üzerine, yine Jandarma ile daha geniş kapsamlı bir arama faaliyeti yürütülmüş ve şahsa 15.30´da ulaşılarak müdahale edilmiştir. Biz İl Sağlık Hizmetleri olarak her zaman vatandaşlarımızın yanındayoz. Vatandaşlarımızın da bizlere destek vermelerini temenni ediyoruz.?
Kılıç sözlerinin sonunda 112 Acil servisine yapılan asılsız ihbarların çalışma sistemlerini kökten zora soktuğunu da vurgulayarak 2015 yılının ilk altı aylık zaman diliminde yapılan ihbarların % 54´ünün asılsız ve birimin faaliyetleri ile ilgisi olmayan ihbarlar olduğunun altını çizerek vatandaşlara 112 Acil servise asılsız ihbar yapılmaması bilincinin kazandırılması gerektiğini vurguladı?
HABER: C.USTEN / M. EMRE KİPMAN



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”