İL HALK KÜTÜPHANESİ AÇILDI

İL HALK KÜTÜPHANESİ AÇILDI

50. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla restorasyonu biten İlk Halk Kütüphanesi’nin açılışında konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, “Japonya’da 1 kişi yılda 25 kitap okurken, ülkemizde 6 kişi yılda bir kitap okuyor” dedi.

Kütüphanenin açılışına, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Vali Yardımcısı Yasemin Özata Çetinkaya, Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, İl Sağlık Müdürü Ahmet Öksüzkaya, İlk Halk Kütüphanesi Müdürü Aslıhan Uygun, AGÜ Rektörü İhsan Sabuncuoğlu ve davetliler katıldı. Düzenlenen program, açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından saygı duruşunda bulunulmasının ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.
Programın açılış konuşmasını yapan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Aslıhan Uygun, “Gelişen dünyada halk kütüphanelerinin söz konusu katkıyı sağlayabilmeleri hem bulundukları coğrafyadaki hem de dünyadaki değişimlere ayak uydurabilme gücü ile orantılıdır. Bu nedenle ülkemizdeki çağdaş kütüphane algısını etkilemek ve bu işlevi yerine getirebilmek üzere bakanlığımızca çocuk ve halk kütüphanelerinin iyileştirilmesi süreci başlatılmış ve proje doğrultusunda hizmet binası yetersiz olan halk kütüphanelerinin iyileştirilmesine yönelik çalışmalara geçirilmiştir” dedi.
Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş da, kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması için çalışmalar yapılacağını söyledi. Taymuş, “Bilindiği gibi Kültür ve Turizm Bakanlığı Anadolu’nun dört bir yanına kütüphaneleri yaymıştır. Bu 1964’ten itibaren de hem ülkemizde hem de dünyanın dört bir yanında Kütüphaneler Haftası kutlanmaktadır. Bu haftalardaki amaç, kitap okuma sevgisini, okuma alışkanlığını ve kütüphanelerde çalışma sistemini ortaya koymak için hafta sürecinde bir dizi etkinlikler ve bu konuları aydınlatmak için çalışmalar yapılacaktır” ifadelerini kullandı.



Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü