İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANDI

İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANDI

İl Koordinasyon kurulu toplandı… Sevgili izleyiciler; 2013 yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Şerif Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Şerif Yılmaz ''2013 yılı yatırım programında ilimi

Toplantının açılışında konuşan Vali Şerif Yılmaz, 2013 yılının ilk 3 aylık döneminde yapılan çalışmaların değerlendirileceğini bildirdi. 2013 Yılı Yatırım Programında il genelinde 1247 kamu yatırımı projesi yer aldığını kaydeden Yılmaz, ''Uygulanmakta olan projeler için toplam 685 milyon TL yatırım öngörülmüş ve 246 milyon TL harcama yapılmıştır. Nakdi gerçekleşme oranı yüzde 36'ya tekabül etmektedir. 2013 yılı Yatırım Programında ilimizde eğitim, ulaştırma, tarım ve enerji sektörlerine ağırlık verilmiştir'' dedi.
Yapımına önceki yıllarda başlanarak tamamlanması için çaba sarf edilen ve Kayseri'nin kalkınması açısından önem taşıyan projelerden, Develi 2. Merhale Sulama Projesi'nde yüzde 42 ve Bahçelik Projesi'nde yüzde 25 fiziki, Erciyes Kayak ve Turizm Merkezi Projesi'nde ise yüzde 48 nakdi gerçekleşme sağlandığını bildiren Vali Yılmaz, ''İlimiz için önemli projelerden Kayseri Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin zemin iyileştirme çalışmaları yüzde 80 oranında tamamlanmıştır. Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Projesi'nin ihale süreci henüz netlik kazanmamıştır'' diye konuştu.
Vali Yılmaz, ''Projelerin gerçekleşmesinde  ödenek yetersizliği, kalifiye personel ve araç-gereç  eksikliği gibi bir takım sıkıntıların yaşandığına dikkat çekerek olabildiğince bu sıkıntıları ber taraf ederek  projeleri tamamlamaya gayret etmekteyiz”  ifadelerini kullandı.
Vali Yılmaz Toplantıda ayrıca Türkiyede bir ilk olacak olan  kanser hastalarının son evresini  sıkıtısız  geçirebilecekleri ve  Avrupa’ da emsallerine sık rastlanan  bir bakım  merkezi kurma projesinin de hayata geçirilebilmesi için  çalışmaların  yürütüldüğünü   duyurdu…
Vali Yılmaz'ın açılış konuşmasının ardından Bölge Müdürleri, İl Müdürleri, Kaymakamlar ve Belediye Başkanları, projeleri hakkında bilgiler verdiler.


“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor