İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANDI

İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANDI

"Projeler için önceki yıllarda 2 milyar 49 milyon 594 bin lira harcama yapıldı”

İlimizde 2020 yılında gerçekleştirilecek yatırımların ve sosyo-ekonomik gelişmelerin yerel ve bölgesel kalkınma perspektifiyle değerlendirildiği, bunlara ilişkin sorunların çözülmesinde ve sahip olunan potansiyelin değerlendirilmesinde kuruluşlar arası işbirliği ve koordinasyonun sağlanması amacıyla tertiplenen  2020 yılı birinci  dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Yardımcısı Zekeriya Güney  başkanlığında toplandı.

Kayseri Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı  Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya; Vali  Yardımcısı Zekeriya Güney,  ilçe kaymakamları, belediye başkan yardımcıları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri iştirak etti.

2020 yılında ilimizde  gerçekleştirilecek  yatırımların ve sosyo-ekonomik gelişmelerin yerel ve bölgesel kalkınma perspektifiyle değerlendirildiği, bunlara ilişkin sorunların çözülmesinde ve sahip olunan potansiyelin değerlendirilmesinde kuruluşlar arası işbirliği ve koordinasyonun sağlanmasını amaçlayan toplantıda konuşan  Vali Yardımcısı Zekeriya Güney, 2019 yılı dördüncü dönem itibariyle yatırımcı kuruluşlar ve mali idareler genel değerlendirme raporuna göre, Kayseri'de 545 kamu yatırım projesi uygulandığını kaydetti.               

Uygulanan 545 projenin toplam tutarının 7 milyar 601 milyon 345 bin lira olduğu ifade eden Vali Yardımcısı Güney şöyle konuştu…  "Projeler için önceki yıllarda 2 milyar 49 milyon 594 bin lira harcama yapıldı. 2019 yılı için bu projelere toplam 1 milyar 219 bin 633 bin lira ödenek ayrıldığı görülmüştür. Yıl sonu itibariyle bu projelerin 240'ının tamamlandığı, 179'unun devam ettiği 13'ünün ihale aşamasında, 14'ünün tasfiye edildiği ve 91 projeye ise henüz başlanamadığı tespit edilmiştir. 91 projenin başlanamama sebeplerinin arsa, ödenek ve hukuki sorunlar olduğu görülmüştür. Toplantımızı İl Yatırım Takip Sistemi (İLYAS) üzerinden gerçekleştireceğiz. İLYAS, il düzeyinde düzenlenen kamu yatırımlarının elektronik ortama aktarılarak yerel ve merkezi düzeyde aktif olarak izlenmesini sağlamaktadır. Yatırımcı kuruluşlarımızın çalışmalarının her aşamasında koordinasyon ve işbirliğine en üst düzeyde önem vermelerini bekliyorum."

Toplantıya, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri de katılarak çalışmaları hakkında bilgi verdi.



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı