İL MÜFTÜSÜ ALİ MARAŞLIGİL’DEN MİRAÇ KANDİLİ ÖNCESİ BASIN AÇIKLAMASI

İL MÜFTÜSÜ ALİ MARAŞLIGİL’DEN MİRAÇ KANDİLİ ÖNCESİ BASIN AÇIKLAMASI

“05 Haziran Çarşamba gününü Perşembeye bağlayan gece peygamberimizi Cenabı-ı Hakkın yüksek huzuruna kabulü anlamına gelen kutlu Miraç gecesini bir kez daha idrak etmiş olacağız.

İl Müftüsü Ali Maraşlıgil yaklaşan Miraç kandili öncesi basın açıklaması yaptı.
İl Müftülüğünde yapılan basın açıklamasında konuşan İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, “05 Haziran Çarşamba gününü Perşembeye bağlayan gece peygamberimizi Cenabı-ı Hakkın yüksek huzuruna kabulü anlamına gelen kutlu Miraç gecesini bir kez daha idrak etmiş olacağız. Recep ayının 27. gecesine rastlayan Miraç kandilinin yaklaşık Hicri 1435. yıl dönümünü idrak ediyoruz. Peygamberimiz miraca götürülmeden önce çok sıkıntılı günler geçirmiştir. Mekke müşriklerinin baskısı artmış, yeni Müslüman olanlara işkence had safaya çıkmış, peygamber efendimiz kısa aralıklarla amcası Ebu Talib’i sonrada eşi Hz. Hatice’yi kaybetmişti. Bu sıkıntılı ortamda teselli ve hüznü paylaşması gerekenler, aksine hakarete varan baskılarını arttırmışlardı. Peygamber efendimiz Taife gitmiş orada taşlanarak geri çevrilmiş, hüzün içinde Mekke’ye dönmüştü. Yüce Allah işte böyle bir ortamda habibini teselli etmek ve gayb alemini göstermek için peygamberimizi huzuruna davet etmiştir” şeklinde konuştu.
‘Miraç Allah’ın sonsuzluğuna, büyüklüğüne ve birliğine yapılan en görkemli şahitliktir’ diyen Maraşlıgil, “İsra, Hz. Peygamberin hicretten 1,5 sene evvel, Recep’in 27. gecesinde Mekke’de Mescidi Haram’dan alınarak, Burak denilen bir vasıta ile Kudüs’teki Mescidi Aksa’ya götürülmesidir. Miraç ise bu kudsi yolculuğun Mescidi Aksa’dan itibaren Cebrail eşliğinde göklere ve Sidretül Münteha’ya kadar devam etmesidir. Bu seyahat ve ulvi yolculuk, Allah resulünden başka hiçbir peygambere nasip olmamıştır. Kuran’da şöyle buyrulmuştur; ‘Kulunu bir gece, ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye Mescidi Haramdan çevresini bereketli kıldığımız Mescidi Aksaya götüren Allah, bütün noksanlıktan uzaktır’” diye konuştu.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor