İL MÜFTÜSÜ GÜVEN MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI’ ETKİNLİKLERİ HAKKINDA BİLGİLER VERDİ

İL MÜFTÜSÜ GÜVEN MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI’ ETKİNLİKLERİ HAKKINDA BİLGİLER VERDİ

“EVLATLARIMIZA NASIL DAVRANMAMIZ GEREKTİĞİNİ ÖĞRENMELİYİZ”

İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, gerçekleştirdiği basın açıklamasında Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl ‘Peygamberimiz ve Çocuk’ temasıyla tertiplenen ‘2020 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası’ etkinlikleri hakkında bilgiler vererek “Maksadımız Peygamberimizi örnek alarak, bugünün Müslümanları olarak, bugünün anne babaları olarak çocuklarımıza ve ümmetin evlatlarına nasıl davranmamız gerektiğini öğrenmek, öğretmek ve yaşatmaktır." İfadesini kullandı.

İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, ‘Peygamberimiz ve Çocuk’ temasıyla tertiplenen ‘2020 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası’ Cavit Yurttaş Camii avlusunda, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bugünün Diyanet İşleri Başkanlığının her yıl gerçekleştirdiği Mevlid-i Nebi Haftası'nın ilk günü olduğunu hatırlatıp, hafta vesilesiyle il ve ilçelerde gerçekleştirilecek olan etkinlikler hakkında şunları kaydetti. "Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl Mevlid-i Nebi Haftası'na bir tema belirliyor. Bu yıl ki teması 'Peygamberimiz ve Çocuk.' Hem evimizin neşesi, hem geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın daha çocuk yaşında iken kendilerine ne tür bilgiler öğretmemiz gerektiği, kendilerini nasıl eğitmemiz gerektiği hususunda bu hafta boyunca inşallah çeşitli programlar gerçekleştireceğiz. Özellikle Peygamberimizin çocuklara sevgi, şefkat ve merhametle nasıl davrandığını, Peygamberimizin çocuklara muamelesinin nasıl olduğunu çeşitle programlar vesilesiyle dile getireceğiz. Aslında bundan maksat Peygamberimizi örnek alarak, bugünün Müslümanları olarak, bugünün anne babaları olarak çocuklarımıza ve ümmetin evlatlarına nasıl davranmamız gerektiğini öğrenmek, öğretmek ve yaşatmaktır."

İl Müftüsü Şahin, Mevlid-i Nebi Haftası'nın başta din görevlileri ve gönüllüleri olmak üzere bütün Kayseri halkına hayırlar getirmesini dilerek sözlerini noktalarken, Diyanet İşleri Başkanlığınca yayınlanmaya başlayan ‘Geçerken’ isimli gençlik dergisinin de tanıtımını gerçekleştirdi.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"

Talas'ta kitap kurtları ödüllendirildi

Başkan Özdoğan: "Büyük su projesi ile dere ıslahı ve su güvenliği sağlanacak"