İl Sağlık Müd. Doç. Dr. Benli: “5.dalganın pikindeyiz”

İl Sağlık Müd. Doç. Dr. Benli: “5.dalganın pikindeyiz”

İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Ali Ramazan Benli konuk olduğu “Kayseri’de Gün Başlıyor “programında Covid 19 virüsünün ilimizde 5. Dalganın pikini gerçekleştirdiğine dikkat çekip; yükseliş trendinin durduğunu vurgulayarak “Zamanı geldiğinde aşımızı olacağız ve geleceğe umutla bakacağız. Pandemi’den çıkış yolumuz budur.”

Kaytv- Erciyes Tv ekranlarında hafta içi her gün sabah kuşağında yayına giren ‘Kayseri’de Gün Başlıyor’ programına telefon bağlantısı ile konuk olan İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Ali Ramazan Benli Pandemi sürecinde gelinen nokta da artık en etkili tedbirin aşı olduğunun altını çizip, bireysel önlemler ve filyasyonun etkisini kaybetmekte olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti ”Sağlık Bakanımızın açıklamlarından da gördük ki Kayseri’de 5.dalganın pikindeyiz .Yükseliş trendi durmuş vaziyette ama yüksek şekilde vaka sayılarımız devam etmekte. Gördük ki vaka sayıları dalga dalga, bölge bölge etkilenerek ilerliyor .Geçtiğimiz 3 hafta önce Marmara Bölgesi Türkiye’nin en yüksek vaka oranına sahip bölgesiyken hızla bir düşüş yaşadılar. Şuan Orta Anadolu olarak bizim de vakalarımız yüksek seyrediyor.Maske çıkarılması konuşuluyor, fakat pandemiden çıkışın yolu aşıdır .Pandemi’de aşının önemli olduğu dönemdeyiz .İlk zamanlarda bireysel önlemler ve filyasyonun önemli olduğu dönemi geride bıraktık .Zamanı geldiğinde aşımızı olacağız ve geleceğe umutla bakacağız , pandemiden çıkış yolumuz budur.”

Pandemi servislerinin doluluk oranıyla ilgili de açıklamalar yapan Doç.Dr. Benli sözlerini şöyle noktaladı “Şuan doluya yakın bir vaziyette gidiyor zaten buna göre bir plan yapıyoruz. Vaka sayılarımız arttığı zaman diğer servislerimizden azaltarak pandemiye kaydırıyoruz . Şuan Şehir hastanesinde normal servislerde yatan 400 yoğun bakım servislerinde yatan 100 hastamız var . Bu pandemi çok yüksek seyrediyor , sıkışmış bir vaziyette gidiyoruz anlamına gelmiyor .Normal yoğun bakımı, pandemi yoğun bakımına çevirdiğimizde bu kez de normal hastamızı bekletmek zorunda kalıyoruz .Tam kapatmaya gerek ama tam rahatız demek de doğru değil.”



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı