İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ AŞI İKNA EKİPLERİ MAHALLE MAHALLE GEZEREK AŞIYA İKNA EDİYOR

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ AŞI İKNA EKİPLERİ MAHALLE MAHALLE GEZEREK AŞIYA İKNA EDİYOR

İl Sağlık Müdürlüğünce oluşturulan aşı ikna ekipleri mahalle mahalle gezerek çeşitli nedenlerle randevu alamayan, aşının etkilerine inanmayan veya aşıdan korkan vatandaşlarımızı bilgilendirip aşı olmaya ikna ediyorlar.

Mahalle mahalle dolaşarak çeşitli nedenlerle aşı yaptırmayan vatandaşları aşı olmaları konusunda ikna eden ekiplerin çalışmaları hakkında bilgiler veren Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. İsmail Kılıç; “Aşı sırası gelmiş fakat aşı olamamış vatandaşlarımızı aşılamak için mahalle muhtarlarıyla işbirliği içinde ve bir plan dâhilinde vatandaşlarımızın bulundukları ikametlerde veya mahallelerindeki cami önlerinde aşılama hizmetleri yürütüyoruz. Mahalle bazlı devam eden çalışmalarımız sırasında vatandaşlara ulaşmamızı sağlayan cami hocalarına ve mahalle muhtarlarına verdikleri desteklerden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Kılıç  saha çalışmalarına yönelik  verdiği örnekte ise “Bu kişilerden biriside Kocasinan ilçesi Boztepe mahallesinde ikamet eden 91 yaşındaki Latife Nine. Ekiplerimizden gelen bilgiye göre, kendisi aşı ekiplerine aşı olmaktan koktuğunu belirterek aşı olmak istememiş. Bu noktada Aşı ikna ekibimizin yaptığı açıklamalar sonrasında Latife Nine aşı olmaya karar vermiş ve aşı sonrası ‘Ben aşıdan korkuyordum ama sizin güler yüzünüzü görünce ve anlattıklarınızı dinleyince aşı olmaya karar verdim. Allah sizden razı olsun inşallah tez zamanda bu illetten kurtuluruz’ diyerek duygularını dile getirmiştir. Sahada çalışan ekiplerimizden buna benzer birçok örnek gelmekte. Bu tür haberler personelimizde motive etmekte” ifadesini kullandı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı