İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN

SOSYAL MEDYA GÖRÜNTÜLERİNE TEPKİ

İl Sağlık Müdürlüğü’nden yazılı bir açıklama yapılarak Şehir Hastanesi’nde bir hasta yakını ile doktor arasında geçen tartışmanın gizli kamera ile kayıt altına alınarak bir internet sitesinde yayınlanması tepki gösterilip, olayın çarpıtıldığı vurgulanarak konu ile ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldığı açıklandı.

İl Sağlık Müdürlüğü’nden yazılı bir açıklama yapılarak Şehir Hastanesi’nde bir hasta yakını ile doktor arasında geçen tartışmanın gizli kamera ile kayıt altına alınarak bir internet sitesinde yayınlanması tepki gösterilip, iddiaların asılsız olduğu vurgulanarak şöyle denildi.

 “22.01.2020 tarihinde Kayseri Radar Kaza Trafik Gündem adlı Facebook sitesinde yayımlanan ‘Kayseri Şehir Hastanesinde Skandal’ başlıklı video görüntüleri. Hastanemizde Kalp Damar Cerrahı olarak görev yapan Uzm. Dr. Ramazan AŞIK ile hasta Hacı Ömer BAYER’in yakını arasında geçen “hastasının ameliyat edilmediği ve sürekli ertelendiği, bu gerekçe ile sıkıntı yaşadıkları” iddiasıyla bir tartışma yaşanmış ve bu durum habersiz çekim ile kayıt altına alınarak sosyal medyada paylaşımı yapılmıştır.

Konu hakkında hastane idaresinden alınan bilgiye göre; “Hasta 2 yıl önce spontanfemoral arter anevrizması nedeniyle ameliyat edilmiştir. Ameliyat sonrasında tam iyileşme ile taburcu olmuştur. 4 ay sonra tekrar polikliniğe başvurup muayene olan hastada, takılan greftin 3 cm’lik kısmının cilt üzerinde olduğu tespit edilmiş ve grefti çıkarmak için tekrar ameliyat edilmesi gerektiği ancak bu durumun acil bir cerrahi işlem gerektirmediği” bilgisi verilmiştir.

Hasta Hacı Ömer BAYER 13.01.2020 tarihinde yeniden ameliyat edilmiş ve 17.01.2020 tarihinde taburcu olmuştur. Söz konusu görüntülerin 23.12.2019 kayda alınarak 22.01.2020 tarihinde sosyal medyaya aktarıldığı anlaşılmıştır.Konu ile ilgili inceleme/soruşturma başlatılmıştır”.

Öte yandan Kayseri Valiliğinden yapılan yazılı açıklama da olayla ilgili soruşturma başlatıldığı duyurulmuştu.



Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı

Uzmanlardan "hacamat" uyarısı:

ERÜ'de "Da Vinci" robotik cerrahi cihazı törenle açıldı