İL SAĞLIK MÜDÜRÜ BENLİ’DEN ÇARPICI ‘AŞI’ AÇIKLAMASI

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ BENLİ’DEN ÇARPICI ‘AŞI’ AÇIKLAMASI

BENLİ, “AŞILAMADA İSTEDİĞİMİZ SEVİYEYE ULAŞAMADIK”

İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli,Kay TV, Erciyes TV ve Kayradyo’da ortak yayınlanan “Kayseri’de Gün Başlıyor” programına konuk oldu. Covid-19 salgını ve aşılama ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Benli, ‘Aşılamada istediğimiz seviyeye ulaşamadık’ dedi.

Covid-19 vakalarının artması ile birlikte tüm Türkiye’de 30 Nisan itibariyle tam kapanma başladı. 17 Mayıs’ta sona erecek olan tam kapanma sürecinde bir yandan da aşılama devam ediyor.

İlimizdeki vaka durumu ve aşılamadaki son durumu İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, Kay TV, Erciyes TV ve Kayradyo’dayayınlanan “Kayseri’de Gün Başlıyor” programında açıkladı. ‘Aşı konusunda yetersiz kaldık’ diyen İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, şöyle dedi: “Virüse karşı bugün itibariyle yaklaşık 400 Bin aşılama yapıldı. Vatandaşımızın düşük derecede olmayacak şekilde ilgisi var. Aşılama seviyesinde istediğimiz yerde değiliz. İstediğimiz seviyede olmak için çok yönlü çalışmalar yapılıyor. Bunda da önümüzdeki süreçte istediğimiz sonucu alacağımızı düşünüyoruz. Aşı deyince Erciyes Üniversitemizi de anmadan geçmeyelim. Gerçekten çok önemli bir iş başarıyorlar. Kendilerini takdir ile izliyorum. Bu aşı çalışmasını gerçekleştiren herkese teşekkür ediyorum. Faz2 çalışmamız tamamlandı. Faz3 çalışması ile de olumlu gelişmeler olacak. Bu da Kayseri’ye değer katmış olacak. Aşılamada düşüş gördük. Bunu toparlamamız gerekiyor. Şimdiye kadar 50 bine yakın Biontech aşısı yapıldı. Ciddi bir yan etkisi de olmadı.”

İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, virüslü bir vatandaşın ambulansa alınıp alınmamasına ilişkin soruya da, ‘Her vatandaşımız ambulansa alınmıyor.Şikayeti olan vatandaşlarımız,220 20 38 nolu telefon aracılığı ile bizlere ulaşır ve filyasyon ekinin yönlendirmesi doğrultusunda işlem yapılır. Evinde tedavi olması gereken evinde olur durumu ciddi ise yönlendirilen ambulans ile hastaneye götürülür’ dedi.

Haber: Mustafa Gürbüz-Şevket Tekin


Haber Kaynak : İHA

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı

Uzmanlardan "hacamat" uyarısı:

ERÜ'de "Da Vinci" robotik cerrahi cihazı törenle açıldı