İLAHİYAT FAKÜLTELERİ`NİN DEKANLARI

İLAHİYAT FAKÜLTELERİ`NİN  DEKANLARI

İlahiyat fakültelerinin dekanları Erciyes Üniversitesi`nde toplandı... Türkiye genenindeki tüm üniversitelerin ilahiyat fakültesi dekanları sosyal ve dini konularda anadolu halkının yeniden kaynaşmasına katkı sağlamak için üçüncü toplantısını ilimizde

Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Toplantı Salonu`nda düzenlenen muzakere toplantısına İlahıyat Fakültelerin dekanları ve Yök Üyesi Prof.Dr.İbrahim Hatipoğlu katıldı.

Açılış konuşması yapan Prof. Dr. İbrahim Hatipoğlu, İlahiyat Fakültelerinin problemlerinin ele alınıp çözüm yollarının tartışıldığı toplantıların bu yılki ilk`ini Sivas`ta, ikincisini Erzurum`da yaptıklarını, bugün de üçüncü toplantı için Kayseri`ye geldiklerini belirtti.

 

Toplantılardaki asıl amaçlarının  İlahiyat Fakültelerinin Anadolu insanıyla yeniden buluşması ve kaynaşmasının olduğunu dile getiren Prof. Dr. Hatipoğlu," Bu toplantılarda gerçekleşen muzakereler sonucu ortaya çıkan sonuçları, İstanbul`da yapılacak son toplantıda ele alacağız"diye konuştu.

 

Konuşmasının devamında Hatipoğlu,Asıl amaçlarının  milletle buluşmaktır diye kaydederek, "Fakültelerin geleceğine yönelik eleştiriler haksızdır. Zira bu uygulamalar dekanlarımız tarafındanSivas,Erzurum,Kayseri,Adanave son olarakİstanbul`da yapılacak toplantılarda istişare edilerek,YÖK`ün onayıyla uygulamaya geçirilmektedir. Her ana bilim dalı kendi dersinin zorunlu olmasını istemektedir. Ancak, öncelikle aşırı ders yoğunluğunu azaltacağız. 166 kredili ders saatini 136`ya düşüreceğiz. Bu konuda ortalığı ne yazık ki velveye verenler var. İlahiyat fakültelerinin herkesle, toplumun her kesimiyle kaynaşmasını istiyoruz. Fakültelerimiz bu kaynaşmaya yardımcı olmalıdır. Akademisyenlik masa başında oturarak, olmaz. İlahiyat fakülteleri topluma önderlik edecek, halkla kucaklaşacak. Bu fonksiyonları fakültelerimiz eliyle gerçekleştiremezsek, boşluk doğar. Bu boşluğu da birileri doldurur. İlahiyat fakülteleri kaynaşma, buluşma hakikatı içinde toplumla bir araya gelmelidir. Aslolan milletle buluşmaktır. Kuran okuyanlar, hadiş okuyanlar gıybet edemez. Kuran`ın sünnetine göre hareket etmek gerekir`"diye söyledi.



7/24 kütüphane uygulaması gençlerden tam not aldı

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye