İLÇE KONGRELERİMİZ 5 KASIM`DA BAŞLAYACAK

İLÇE KONGRELERİMİZ  5 KASIM`DA BAŞLAYACAK

19 Eylül’de Ankara`da gerçekleştirilen Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanları toplantısını haber ekibimize değerlendirdi... Başkan Eke gerçekleştirilen toplantı ile seçim startının verildiğini belirterek "Yurt genelinde bütün il ve ilçel

19 Eylül’de Ankara`da  gerçekleştirilen Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanları Bölgesel Toplantısı’yla ilgili değerlendirme yapan MHP Kayseri İl Başkanı Mete Eke, seçim startının verildiğini ifade ederek 5 Kasım itibarıyla ilçe kongrelerine başlanacağını belirtti. Başkan Eke sözlerini şöyle sürdürdü.  “İl başkanları toplantısını sayın genel başkanımız yaptılar. Buradan çıkan ana tema , 4 Kasım 2014-4 Kasım 2015 arasında Milliyetçi Hareket Partisinin olağan kongresi  takvimi başlamış bulunmakta . Tabi bu sürecin başlamasının bu seferki esprisi genel seçimlerle çatışıyor olması. Dolayısıyla Haziranın 7’sinde  genel seçimlerin yapılması çok muhtemel  olduğu gözüktüğü için, sayın genel başkanımız  bizim olağan kongrelerimizi  5 Kasım itibarı ile , ilçelerden başlamak üzere , genel seçim öncesi, yani Haziran öncesine kadar bitirmeyi planlıyor, bir başka ifade ile 5 Kasım’da ilçeler başlıyor , zannediyorum yılbaşına kadar ilçeler bitiyor , daha sonrada 1. ay gibi tam takvim belli olmamakla beraber , genel merkezimiz bize bildirecek il takvimini . Ocak, Şubat gibi de iller bitecek , daha sonrada muhtemel  olağan genel kurultayımızı yapmak gibi bir yol haritası çıktı ama tüm bunlar takvim olarak bize bildirilmedi .”

 

Sözlerinin devamında genel seçimlerde Ak Parti’nin  Recep Tayyip Erdoğan olmadan  oy kaybedeceğini öngördüğünü yineleyen  Başkan Eke  “Tarih tekerrürden ibarettir”  ifadesini  kullanıp  şunları kaydetti.. .   “Tarihte tekerrürden ibarettir.  Biz bu tarihi iyi incelediğimizde , yakın tarihi iyi incelediğimizde , Demirel ile başlayan , sayın Demirel’in Cumhurbaşkanı olmasından sonra kendisinden sonra yerine gelen bir başka şahsiyetin çok uzun bir süre götüremediği, düşüşe geçtiği  kesin ortada .  Daha sonra bu rahmetli Özal ile devam etti. Şimdi de Sayın Recep Tayip Erdoğan Bey’in Cumhurbaşkanı  olmasıyla beraber , Sayın Davutoğlu’nun Başbakan olmasıyla AKP’de bir düşüşün başlangıcı olacağını öngörüyorum. Dolayısıyla biz kendi işimize bakıyoruz. 12 yıllık AKP iktidarının icraatları incelendiğinde, ülkenin nereden nereye geldiğini, bütün aklı selim , sağ duyu sahibi insanlar görmektedirler.  Biz salt siyaset olsun diye demogoji olsun diye konuşmak istemiyoruz. Ama su akıyor  göz de bakıyor. Nereden tutarsanız tutun iç politikada dış politikada ve ekonomide ciddi sorunlar var.  Bugün işte sınır kapımız kevgire döndü, yol geçen hanına döndü. Dolayısıyla biz diyoruz ki 7 Haziran genel seçimler Türkiye’nin kader anı olacak. Bu ciddiyeti de bilerek  , vatandaşlarımıza da bunları anlatarak , anlatma metotları bularak , seçim beyannamemiz  süratle Ankara da gene l merkezimizde hazırlanmakta .  Kısmen vakıf olduklarım da var,  ciddi bir akademisyen heyeti, sayın genel başkanımızın başkanlığında çalışıyor. Yeni bir seçim beyannamesi hazırlanmakta . Dolayısıyla Milliyetçi Hareket Partisi olarak var olma sebebimiz hep söylüyorum , bu milletin varlığıdır, bu milletin huzurudur, iyi sonuçlara gitmesidir, var olma sebebimiz budur.  47 yıldır Milliyetçi Hareket Partisi bu sebeplerle kurulmuştur.  Biz üzerimize düşeni bugüne kadar yaptık, bugünden sonrada yapmaya çalışacağız inşallah.”

 

Gündemdeki hadiselerle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Eke, geçtiğimiz günlerde Urfa’da meydana gelen elim hadiseyle ilgili;”Oradaki yiğit, vatanperver askerimiz gereken cevabı vermiştir”diyerek şunları  ekledi...  “ Gördüğümüz fotoğraf ilk değil, devam edip geliyor. Açılım denilen memleketi bölme senaryosu devam etmekte. Bunun tipik tezahürü  Aysel Tuğlu tarafından , Diyarbakır Büyük Şehir Belediye Başkanı tarafından  yapılmıştır. Oradaki yiğit, vatanperver askerimiz gereken cevabı vermiştir. Bunu kamuoyunun takdirlerine sunuyoruz . Yani biz sırf siyaset yapma adına işte bu böyledir , şu şöyledir diye  sokağa inip bunları anlatmıyoruz.  Zira basın , görsel medya bunu gerekli şekilde gösteriyor. Her ne kadar basının yanlısı da taraflısı da bu işi sansür etse de,  iki kere iki dünyanın her tarafında dört eder, doğru ortada , bunu da Türk milleti inşallah algılıyor .”



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı