İLÇELERDEKİ SOSYAL HAYAT

İLÇELERDEKİ SOSYAL HAYAT

BÜYÜKŞEHİR İLE CANLANDI

Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçelere yapılan Kadın ve Gençlik Merkezleri ilçelerdeki sosyal hayata büyük canlılık getirdi. Açılışı yapılan kadın ve gençlik merkezlerinde 21 ayrı branşta kurs açıldı ve kısa süre önce açılmış olmalarına rağmen bu kurslardan 4 bin 500´e yakın kişi faydalandı.
Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Yeşilhisar, Yahyalı, Develi, Hacılar, Sarız, Akkışla ve Felahiye ile Tomarza Kadın ve Gençlik Merkezleri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in katılımıyla hizmete açıldı. Başkan Çelik, açılışlarda yaptığı konuşmalarda bu merkezlerin ilçeler için çok doğru bir yatırım olduğunun kısa sürede görüleceğini belirtmişti. Kadın ve Gençlik Merkezleri kısa sürede ilçelerin sosyal hayatına büyük canlılık getirdi. Açılışları yapılan sekiz kadın ve gençlik merkezinde bugüne kadar 21 farklı branşta kurslar açıldı. Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki KAYMEK´in tespitleri ve ilçe halkının talepleri doğrultusunda açılan KAYMEK kursları halkın da büyük ilgisiyle karşılaştı. Kadın ve Gençlik Merkezlerinde, KOSGEB-Girişimcilik Kursu, İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı Kursu, Evde Çocuk Bakımı Kursu, Kuaförlük Kursu gibi meslek kurslarının yanı sıra hobi kursları veriliyor. Bu merkezlerde ayrıca YGS-LYS kurslarıyla gençlerimizin eğitimine takviye imkanı da sunuluyor. Kadın ve Gençlik Merkezleri sportif etkinliklere de imkan tanıyor. Pek çok ilçede yüzme, step-aerobik ve güreş kursları açıldı. KAYMEK tarafından ilçelerde açılan kurslardan bugüne kadar 4 bin 500´e yakın kişi faydalandı.
İlçelerdeki kadın ve gençlik merkezleri insanların bir araya gelmesine de vesile oldu. Farklı kurs ve etkinlikler ilçe halkını kadın ve gençlik merkezlerinde buluşturuyor. Meslek ve hobi kursları ile spor etkinliklerinin dışında kadınlar lokali de her gün farklı etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Kadınlar, gün ya da farklı etkinlik adı altında bir araya gelme fırsatı buluyor. Kadın ve Gençlik Merkezlerindeki düğün salonu da düğünlerin yanı sıra ilçedeki geniş çaplı organizasyonlar için kullanılıyor.

 


Haber Kaynak : İHA

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi