İLDEM YOLU YENİLENİYOR

İLDEM YOLU YENİLENİYOR

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İldem-Beyazşehir Raylı Sistem Hattı ile birlikte hattın her iki yanındaki yola da el attı. İldem ve Beyazşehir'i Sivas Caddesi'ne bağlayan yol hem genişletiliyor, hem de yenileniyor.

Raylı sistemin ikinci ve üçüncü etabı olan Beyazşehir-İldem ve Üniversite-Talas hatlarının yapım çalışmaları sürüyor. Büyükşehir Belediyesi Raylı sistemin yeni güzergahlarında yol yapım çalışması da gerçekleştiriyor. Bu çalışmaların yapıldığı yollardan biri olan Beyazşehir-İldem yolunda önce alt yapı çalışmaları başladı. KASKİ tarafından raylı sistem ve karayolunun drenaj hatları yapılırken, Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi de aydınlatma ile ilgili çalışmalarını yürütüyor. Yolun alt yapı çalışması tamamlandıktan sonra da Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler üst yapıya başlıyorlar. Ekiplerce, raylı sistem hattının sağında ve solunda dokuzar metrelik yol ve ikişer metrelik yaya yolu çalışması yapılıyor.
İldem-Sivas Yolu arasındaki çalışmalar raylı sistem hattının ortaya çıkması ve beton atma işleminin tamamlanmasıyla başlıyor. Trafiğin aksamaması ve raylı sistem çalışmasının kesintiye uğramaması için de çalışmalar belli bölgelerde yapılıyor. Bu nedenle de trafik bazı bölgelerde tek taraflı veriliyor. Büyükşehir Belediyesi'nin İldem güzergahındaki yol genişletme ve yenileme çalışmaları yaz dönemi içinde bitirilecek.



7/24 kütüphane uygulaması gençlerden tam not aldı

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye