İLİM HİKMET VAKFI´NDAN

İLİM HİKMET VAKFI´NDAN

İSLAMİ DÜŞÜNCE VE HAYAT SEMPOZYUMU?

İlim Hikmet Vakfınca tertiplenen ?Kayseri´de İslami Düşünce ve Hayat´ temalı sempozyumlar zincirinin ilk halkası iki oturum halinde gerçekleştirildi.  Sempozyumun açılış konuşmasını gerçekleştiren İlimi Hikmet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Osman Gerçek Kayseri´nin  İslam Dini ile tanışması sonrasında  yaşanan toplumsal dönüşüme dair  bilgiler verdi?

İlim Hikmet Vakfınca tertiplenen ?Kayseri´de İslami Düşünce ve Hayat´ temalı  sempozyumular  zincirinin  ilk halkası iki  oturum halinde  gerçekleştirildi.  İlimi  Hikmet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Osman  Gerçek´in  açılış  konuşması ile  start veren sempozyumda  iki oturum  gerçekleştirilirken  Vakıf Başkanı  Gerçek  Kayseri´nin  İslam Dini ile tanışması sonrasında  yaşanan toplumsal dönüşüme dair  bilgiler verip  şunları  kaydetti?   ?720´li yıllarda Kayseri ilk kez kendi tarihin de müslümanların ayak izleri ile tanıştı? Hatta 4 kez ?Müslüman Akıncılar´  Kayseri´yi yurt edindiler ? Kısa sürelide olsa bir keresin de          14 yıla yakın Emevi İslam Akıncıları bu kez kenti hakimiyet altına alarak egemenliklerini sürdürdüler?  Bu sürecin ilimizdeki  en önemli  kalıntısı Malatya - Kayseri - Eskişehir güzergahında aynı  devrin  efsanevi komutanların dan Seyit Battal Gazi´nin bu şehirlerde kazandığı  kahramanlıklardır  ve  hala anlatılmaktatır.?

?Kayseri´de İslami Düşünce  ve Hayat´ temalı  sempozyumular  zincirinin  iki  oturum halinde  gerçekleştirilen ilk halkasının ilk oturumu  Prof. Dr. Veysel  Aslantaş´ın Moderatörlüğünde gerçekleşti ve  İl Müftüsü  Doç.Dr. Şahin Güven ?Kayseri´de ki  İslami Hyata Diyanetin Katkısı  başlıklı sunumla  start verdi?  Müftü Güven sunumunda  ?Öncelikle Kayserimizde böyle bir sempozyumun gerçekleştirilmesinin  düşünülmesi, uygulamaya konulması ve Kayseri yerelinde İslami Düşünce´nin hayata katkılarının;  kurumlar, ilimler, organizasyonlar bazında ne türlü çalışmalar yapıldığının kayıtlara geçirilmesi, hayata ,gelecek nesillere              not düşülmesi bakımından böylesi bir sempozyum gerçekten önemli olduğunu düşünüyorum .Emeği geçenlere teşekkür ediyorum? dedi ve ekledi?

İlk oturumda Gönüllü Kültür  Kuruluşları Başkanı Ahmet  Taş- Kayseri´de Gönüllü Birlikteli Tecrübesi, Taşçıoğlu Kur´an Kursu Bşk. Yrd. Ahmet Şenaltun´da İslami Düşünce ve Hyata Kur´an Kursları´nın katkısı  başlıklı  sunumlar  gerçekleştirdiler?

Prof. Dr. Murat Doğan´ın Moderatörlük Yaptığı ikinci oturumda ise Ak Parti  ESKİ Milletvekili ve MKYK Üyesi Yaşar  Karayel  Sivil İslami Düşünce ve Siyaset, İHH Kayseri Dernek Başkanı  ALİ Tokluman Kayseri´de yardımlaşma Deneyimi, Kimder  Başkanı Ali Şahan´da Kayseri´deki İslami Düşünceye İmam Hatip Katkısı başlıklı  sunumları  ile sempozyuma katkı verdiler?



"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi

"Erciyes'te yaz mevsimi de dolu dolu geçecek"

Büyükkılıç: "Kapuzbaşı Şelalelerimiz ziyaretçi akınına uğruyor"

Rektör Karamustafa: "Türkiye, turizm açısından örnek ülkeler arasında”

Kayserililer, bayram tatilinde Millet Bahçesi'ne akın etti

Çocuklara özel kitap fuarı ve şenliği

Jandarma bayramın acıya dönüşmemesi için tedbirleri üst seviyeye çıkardı