İlimiz spor salonları lojistik merkez oldu

İlimiz spor salonları lojistik merkez oldu

Deprem için yardım organizasyonları yapılıyor

Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem felaketinden sonra ilimizden yardım malzemeleri bölgeye gönderilmeye devam ediyor. Yardım malzemelerinin tasnifi konusunda ilimiz spor salonları lojistik üs olarak kullanılıyor.

İlimizde yer alan spor salonları deprem bölgesi ve ilimizde yer alan depremzedelerin ihtiyaçları için yardım malzemelerinin tasnifinde lojistik üs olarak kullanılıyor. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Atatürk ve Gevher Nesibe Spor Salonlarında yaptıkları çalışmaları anlattı. 

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından 7 bin depremzedeyi bakanlığa bağlı yurtlarda misafir ettiklerini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı; Kayseri’deki spor salonlarının lojistik merkezi olduğuna dikkat çekip şunları kaydetti: “Depremin ilk oluşuyla beraber biz tüm tesislerimizi açtık. Yoğun şekilde de misafirlerimizi, salonlarda gençlik tesislerimizde 7/24 misafir ettik. Onlara imkânlarımızı sunduk, hem de o süreçteki oluşan sıkıntıların giderilmesi için bir takım desteklerimizi beyan ettik. Sürecinde hafiflemesiyle birlikte şu an itibariyle gençlik merkezlerimizde yavaş yavaş şehrimizin insanlarını evlerine güvenli bir şekilde girdiler. Ama esas süreç deprem bölgesindeki enkaz kaldırma çalışmalarının hemen hemen bitmesiyle birlikte bölgedeki depremzedelerin çıkış kapısı Kayseri oldu. Hatay, Osmaniye, Malatya, Adıyaman ve özellikle Maraş’tan yaklaşık 7 bin depremzedeyi yurtlarımızda misafir ediyoruz.  3 gün kalıp farklı illere giden depremzedeler de olabiliyor onlarla birlikte yaklaşık 18 bin kişiyi bulabiliyor. Kayseri’de şu an yurtlarımızdan on tanesini işler hale getirdik, üç yurdumuzda hazır şekilde bekliyor. “

Haber: Mustafa Gürbüz



2024 avrupa spor şehri kayseri

Elit’in küçükleri büyük iş başardı

Kayserispor, Ümit Öztürk ile kaybetmiyor

Hacılar sahasında kaybetti

Talasgücü 3 puanı 2 golle aldı

Egemenlik kupası’na spor a.ş. damgası

Murat duman, tazminatını aldı gitti

Kayserispor pendik’i gözüne kestirdi

Spor a.ş.’nin okçukları yine zirvede

Ragbi yıldızlar grup birinciliği sona erdi

Kayserispor ‘atan’ için tahkim’e gidecek

Burak yılmaz hayal kırıklığı yarattı

Kayserispor’da hesaplar karıstı

Burak Yılmaz Kayserispor'da 11 maçta 2 galibiyet aldı

Kayserispor 6 maçtır galip gelemiyor

Enertürk’te ‘karadeniz fırtınası’