İLİMİZDEKİ FETÖCÜLERİN TÜM İMKANLARI

İLİMİZDEKİ FETÖCÜLERİN TÜM İMKANLARI

ELLERİNDEN ALINIYOR

Fetullahçı Terör Örgütü´nün ilimizde sözde eğitim verdikleri ancak FETÖ´ ye finans sağladıkları okullar ve yurtlar başta olmak üzere, faaliyet gösterdikleri tüm kurum ve kuruluşlar bir bir kapatılarak mühürlendi. Polis ve Maliye ekipleri kapatılan kurumları didik didik aramaya devam ediyor.
Ülkemizde uygulanan OHAL´ de ilk kararname resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. FETÖ ve Paralel Devlet Yapılanması´na karışan tüm kurum ve kuruluşlar kapatılarak mühürlendi. Bu kapsamda ilimizde faaliyet gösteren terör örgütü yerlerinin sözde eğitim adı altındaki kurum, okul, yurt, sağlık merkezleri, sendika ve dernekler kapatıldı, kapatılan yerlerde, polis ve maliye ekipleri araştırmalar yapmaya devam ediyor.
Eğitim kurumlarında okuyan öğrencilerin velileri, çocuklarımız eğitimlerine nerede devam edecek endişesi yaşarken, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´den açıklama geldi. Özhaseki, velilerimiz müsterih olsun, kimsenin çocuğu açıkta kalmayacak, hepsi devlet okullarına yerleştirilecek. Melikşah Üniversitesi´ndeki öğrencilerimiz de okumaya devam edecek. Mezun olduklarında mezuniyet belgelerinde garantör olan devlet üniversitesinin ismi yer alacak? ifadelerini kullandı.
Öte yandan ilimizde kapatılan sözde eğitim kurumları olan, okul, yurt, sağlık merkezleri, sendika ve derneklerin isimleri şu şekilde;
Okullar;
Melikşah Üniversitesi, Özel Kılıçarslan Anadolu Lisesi, Özel Kılıçarslan Fen Lisesi, Özel Kılıçarslan, Öğretmen Lisesi, Özel Yılmaz Akansu İlk Okulu, Özel Yılmaz Akansu Orta Okulu, Özel İstikbal İlkokulu, Özel İstikbal Orta Okulu, Özel Yelkenoğlu İlkokulu, Özel Yelkenoğlu Lisesi, Özel Boydak İlkokulu, Özel Boydak Orta Okulu, Özel Serçeönü Temel Lisesi, Özel Hisar Temel Lisesi, Özel Ahmet Yapar Temel Lisesi, Özel Sahabiye Temel Lisesi, Özel Kayseri Meydan Temel Lisesi, Özel Çırağan Temel Lisesi, Özel Beyazşehir Orta Okulu, Özel Seyyid Burhanettin Orta Okulu, Özel Kale Orta Okulu, Özel Talas Orta Okulu, Özel Melikgazi Orta Okulu.
Yurtlar;
Özel Kocasinan Keykubat Orta Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu, Özel Mimar Sinan Orta Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu, Özel Mustafa Dilabaş Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdu, Özel Fatma ? Halil Eraslan Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu, Özel Figen ? İsmail Yükseler Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdu, Özel Naci Baydemir Orta Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu, Özel Feride ve Hacı Osman Üçdah Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu, Özel Şeyh Turhasan Veli Orta Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu, Özel Emine Koyuncu Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdu, Özel Hacı Mustafa Ve Hacı Sami Boydak Yüksek Öğretim Öğrenci Yurdu, Özel Seyide ve Ömer Kantarcıoğlu Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu.
Yine aynı kapsamda Cihan Sen Konfederasyonuna bağlı Aktif Eğitim SEN Kayseri Şubesi, Ufuk Büro Sen, Ufuk Sağlık Sen, Ufuk Eğitim Sen, Ufuk Yerel Sen, Ufuk Haber SEN, Ufuk Kültür Sen, Ufuk Bayındır SEN, Ufuk Ulaştırma Sen, Ufuk Tarım ? Orman Sen, Ufuk Enerji Sen. Aksiyon İş Konfederasyonuna Bağlı İşçi Sendikalarının Pak Gıda İş, Pak Maden İş, Pak Finans İş, Pak Eğitim İş, Pak Toprak İş, Pak Metal İş, Pak Enerji İş, Pak Taşıma İş ve Pak Demir İş Sendikalarının Kayseri Şubeleri kapatıldı.
Bunların dışında Kapatılan Vakıflar arasında Boydak Eğitim ve Kültür Vakfı, Burç Eğitim ? Sağlık ve Kültür Vakfı, Kayseri Kılıçaslan Eğitim Vakfı, Yüksek Öğretim ve Yardım Vakfı yer aldı.
Yine faaliyetlerine son verilen derneklerde şöyle sıralandı; Kimse Yok mu Yardım Derneği Kayseri Şubesi, Kayseri Gönüllü Eğitim Derneği, Kılıçarslan Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, Kısa adı GESİAD olan Kayseri Gelişen Sanayici ve İşadamları Derneği, Enerji Verimliliği Derneği Kayseri Şubesi, Kısa adı KUDER olan Kayseri Uluslararası Öğrenci Derneği´nin faaliyetleri durduruldu.
HABER: M. EMRE KİPMAN



Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti