İLİMİZİN İLK HAC KAFİLESİ

İLİMİZİN İLK HAC KAFİLESİ

KUTSAL TOPRAKLARA DOĞRU YOLA ÇIKTI?

   Hac farizasını yerine getirmek için ilimizden kutsal topraklara giden ilk hacı kafilesi İl Müftülüğünce tertiplenen törenle Ahmet İNCİLER Camisinden dualarla uğurlandı.
İl Müftülüğünce tertiplenen uğurlama törenine kutsal topraklara gidecek hacı adayları, yakınları ve çok sayıda vatandaş Ahmet İNCİLER Camisinde bir araya geldi.
Törende hacı adaylarına ve katılımcılara hitap eden İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin GÜVEN, " Yolunuz açık olsun. Allah kardeşlerimiz için Haccı kolay eylesin. Zor ve meşakkatli, sabır isteyen bir yolculuk. Orada her anı dua ile geçirmenizi, çarşıda pazarda dolaşarak çok değerli zamanınızı boşa harcamamanızı tavsiye ediyorum. Ülkemizin huzuru, selameti ve bekası için dualarınızı eksik etmeyin. Allah, Hac´dan geldiğinizde ananızdan doğmuş gibi olmanızı nasip eylesin." Değerlendirmesinde bulundu?
İl Müftü Yardımcımız Tandoğan TOPÇU tarafından yapılan duanın ardından İl Müftülüğünce tarafından hazırlanan otobüslere binen Hacı adayları, Hac farizasını yerine getirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Çok mutluyuz. Bu mutluluğumuzu kelimelerle ifade etmek mümkün değil, çok güzel bir duygu, Allah herkese bu duyguyu yaşamayı ve hacca gitmeyi nasip etsin" diye konuştular?
Yakınlarına el sallayarak veda eden hacı adayları, Erkilet Havaalanı´ndaki pasaport işlemlerini ardından Medine´ye uğurlandı.
24.08.2015 Pazartesi günü giden 1. ve 2. kafilede 284 hacı adayımız bulunuyor. 1. ve 2. Kafile Hacı adaylarımızın kutsal topraklara olan ziyaretleri 04 Ekim 2015 tarihinde sona erecek.
08 Eylül´e kadar ilimizden kutsal topraklara uğurlamalar devam edecek.



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti