İLKBAHARLA HİZMETE DOYMAYA BAŞLAYACAK

İLKBAHARLA HİZMETE DOYMAYA BAŞLAYACAK

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, yaptıkları yatırım ve planlama toplantılarının ardından hazırlanan projelerin kış mevsiminden sonra hayata geçeceğini belirterek, "İlkbaharla birlikte Talas, gerek yeşil alan ve park bahçede gerekse asfalt ile k

Başkan Palancıoğlu, periyodik olarak yaptığı mahalle toplantıları kapsamında Anayurt olarak bilinen ve ilçe nüfusunun üçte ikisinin yaşadığı Mevlana Mahallesi`ndeki Selçuklu Evi`nde vatandaşlarla bir araya geldi. Bir yandan çayların yudumlandığı sohbet ortamındaki toplantıda konuşan Başkan Palancıoğlu, 2015 yılında yapılacak projelerle ilgili bilgiler verdi. Başkan Palancıoğlu, inşaat sezonunun açılacağı ilkbahar mevsimiyle birlikte yaz sonuna kadar Talas`ta önemli gelişmelerin yaşanacağına dikkat çekti.

Başkan Palancıoğlu başlanacak projelerle ilgili, "Yaklaşık bir ay içerisinde raylı sistemin Erciyes Üniversitesi ile Anayurt hattı güzergahı kesinleşecek. İç ve dış tefrişatını tamamladığımız 112 Acil Servis ve Aile Sağlığı Merkezi`ni 14 Mart`ta yapılacak törenle İl Sağlık Müdürlüğü`ne devredip hizmete sokacağız. Talas içi servisimiz için kiraladığımız iki adet otobüs, birkaç hafta içinde hizmet vermeye başlayacak." diye konuştu. 

Başkan Palancıoğlu ayrıca Mevlana Mahallesi`nin şantiye görümünde olduğunu hatırlatarak, "Burada birçok inşaat daha başlayacak. Dolayısıyla kamunun parasını boşa harcamamak için özellikle inşaatı tamamlanan bölgelerde asfalt ve kaldırım çalışmalarımızı yapacağız. Yoksa şimdi asfalt yapıyorsunuz bir yıl geçmeden tekrar yapmak gerekiyor. Bir yıl gibi bir sürede inşallah raylı sistemin tamamlanmasının ardından hem asfalt yenilenecek hem de bağlantılı yollar yeni asfalta kavuşacak." ifadelerini kullandı. 

Talas genelinde yaptıkları saha çalışmasından bahseden Başkan Palancıoğlu şöyle konuştu: "Bu çalışmadan sonra yeşillendirilebilecek ve asfaltı yapılacak tüm alanları planlamaya alıp ilkbaharda yapmaya başlayacağız. Bunu da Mevlana Mahallesi`nde başlatacağız. Bütün yaz yeşillendirme ve peyzajla ilgili yoğunluk olacak. Yaz sonunda atıl durumdaki alanların farklı bir görünüme kavuştuğunu hep beraber göreceğiz."

Başkan Palancıoğlu bu yıl temeli atılacak 2 adet okulla beraber yapımı devam eden ilkokul ve lisenin tamamlanmasıyla Mevlana Mahallesi`nde okul sorununun kalmayacağını anlatarak sözlerini tamamladı.

Haber İzle



Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti