İLKOKULLARA UYGULAMALI HİJYEN EĞİTİMİ

İLKOKULLARA UYGULAMALI HİJYEN EĞİTİMİ

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ EKİCİ: “ÇOCUKLAR BİZİM HAZİNEMİZ, EN İYİ ŞEKİLDE KORUYACAĞIZ”

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele  tedbirleri kapsamında 19 ilde uygulanan öğrenci ve öğretmenlere yönelik ‘Sağlık Eğitimi Programı’  ilimizde de 47 okulda start verdi. Uygulama ile ilgili değerlendirmede bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci” Çocuklarımızın bize emanet. Onlar bizim hazinelerimiz, en büyük değerlerimiz olarak koruyacağız.”

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında ilimiz genelinde 47 okulda başlatılan ‘Sağlık Eğitimi Programı’nın ilki Besime Özderici İlkokulu'nda gerçekleştirildi. Eğitim kapsamında uzman doktor tarafından, sinevizyon eşliğinde gösterilen filmlerle Kovid-19 salgını ve hijyen kuralları hakkında bilgi verildi.

Öğretmenlerle programı takip eden İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, gazetecilere yaptığı açıklamada, yüz yüze eğitimin ikinci haftasına girdiklerini, devletin tüm kademeleri olarak çocukların sağlığı açısından her türlü önlemi aldıklarını kaydetti.

Uzman doktorlar tarafından öğrenci ve öğretmenlere, Kovid-19 ile mücadele, bulaşma ve korunma yolları hakkında eğitim verildiğini belirten Ekinci "İlimizde 47 okul pilot seçildi. Şu anda içinde bulunduğumuz okul da bunlardan bir tanesi. Çocuklarımızla Kovid-19'un bulaşma yollarını, nasıl korunacağımız konusunda doktorumuzdan bilgi almak için buradayız. Emek veren tüm kademelere, tüm kurumlara çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın bize emanet olduğunu bir kez daha ifade ediyorum. Elimizden geldiği kadar onları hazinelerimiz, en büyük değerlerimiz olarak koruyacağız." İfadesini kullandı.



'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor