İL MÜFTÜSÜ MARAŞLIGİL

 İL MÜFTÜSÜ MARAŞLIGİL

Kayıt işlemleri için 17-21 Şubat tarihleri arasında il ve ilçe müftülüklerine müracaat edilecek.

HABER İZLE

Bu yıl kutsal topraklara giderek hac vazifelerini yerine getirecek olan hacı adaylarının  kayıt yenile  işlemleri  başladı.  Konu ile ilgili olarak haber ekibimize açıklamalarda bulunan  İl Müftüsü  Ali MARAŞLIGİL hacı adaylarının  kayıt  işlemlerini 17-21 Şubat tarihleri arasında bulundukları bölgenin il ve ilçe müftülüklerine müracaat ederek yapabileceklerini belirterek 2007 yılında kaydolan hacı adaylarımız kurasız olarak Hac'a gidebilecekler. Ayrıca bu yıl ilk kez getirilen kolaylıkla hacı adayları statülerinde  değişiklik yapabilecekler. Yani daha önce otelde kalmak üzere kayıt yaptıran hacı adayı isterse apart otelde kalmak istiyorum şeklinde değişiklik yapabilecek” değerlendirmesinde bulundu.

Haber ekibimize hac ve umre kayıt yenileme ile ilgili bilgiler veren İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, Hac ve umre kayıt yenileme düzenlemesi başladı. 2007 yılında kaydolan hacı adaylarımız kurasız olarak Hac'a gidecekler. Hem bunların kayıt yenilemeleri var hem de bir statü değişikliği var. Normal kayıt olanlar, otel tipine kayıt olanlar ve müstakil tipine kayıt olmuş olanlar var. Müstakil tipine kayıt olmuş olanlar otel tipine kayıt olabilecekler. Yani statü değişikliği yapabilecekler. 2007 yılında kayıt yaptırımlar için geçerlidir. 2007 yılından sonra eşini annesini babasını yazdıranlar bu haklardan faydalanamıyor. Yani 2007 yılında oğlu yazılıp 2009-2010 yılında annesi babası yazılmışsa aynı hakka tabi değiller. Ya 2007 yılından sonrada yazılanlar çıkıp, kendileri tek gidecekler veya daha sonraki yıllarda kuraya tabi tutularak o şekilde haklarına razı olacaklar” ifadelerini kullandı.

Maraşlıgil, 2008'den 2013'e kadar kayıt yaptıranlardan isteyen statü değişikliği yapabilecekler. Statü değişikliği hakkında daha detaylı bilgiyi müftülükteki personel arkadaşlarımızdan alabilirler. 2007 yılından beri herhangi bir şekilde ekleme yapmayanlar kurasız gidebilecekler. 12 mart da ise kura çekimi yapılacak. Kura çekilirken Türkiye Genelinde 1 milyon 200 bin kadar hacı kaydımız var. Bu sene 59 bin 200 kişi gidecekler. 2007 yılından beri kaydını yenileyen  43 bin hacımız var. Dolayısıyla 16 bin kusur hacımızın kurası çekilecek. Bu kura çekilirken 2008-2009-2013 yılında kaydolanlar var. Tabi çoğunluk 2008 yılında kaydolanlara verilecek. Orantılı olarak 2008 yılında kaydolanların çıkma oranı daha yüksek, 2013 yılındakilerin çıkma oranı daha azdır. Bu şekilde kuralar çekilecek ve sıralamalar yapılacak. Sıralama yapıldıktan sonra kesin kayıtlar  16-27 mart arasında yapılacak. Kesin kayıtlar yapılırken herhangi bir şekilde insanların müftülük önünde toplanıp da sıraya girme usulü asla olmayacak. İşte ‘ben geceden beri bekliyorum sıra benim' diye bir şey yok. Sıralamada kim varsa o sıralamaya göre alınacak. Hacı adaylarımızın bu sıralama takip edileceği için  kayıt esnasında müftülük önünde bir yığılma yapmamalarını rica ediyorum” diye konuştu.

Hac ve umre'nin faziletlerinden de bahseden Maraşlıgil, Hac ve Umre'nin faziletleri saymakla bitmeyecek kadar fazileti var. İnsanın yaratılış gayesi alemlerin Rabbini tanımak, alemlerin Rabbini tanımakla ona kulluk etmek ve öbür alemdeki edebi mutluluğu yakalamaktır. Hac ibadeti için Allah huzuruna giden insanlar, o ana kadar yapmış olduğu bütün günahlarından arınıyorlar bundan büyük bir fazilet olamaz. Hac ibadeti demek, kişinin ahiret mutluluğunun garantisi sigortası demektir” dedi.



Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı