İMAM HATİPLERİ,

İMAM HATİPLERİ,

DİĞER OKULLARDAN ÜSTÜN GÖRMÜYORUZ ...

Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki geçtiğimiz pazar günü  KİMDER ?in  geleneksel  pikniğinde gerçekleştirdiği  konuşmasının  bazı bölümlerinin  bir kısım  yayın organlarında çarpıtılarak yayınlanıp, maksadının  dışına çıkartılarak kamuoyunun  yanıltılmasına  sosyal medya hesabı üzerinden  yaptığı açıklama ile sert  tepki göstererek: ?İmam Hatip Vakfı Başkanlığı yaptığım dönemde bizzat yaşadığımız sıkıntılardan örnekler verdiğim konuşmamda o dönem en temel eğitim hakkını dahi engelleyen tutumlardan bahsetmiştim. İmam Hatip Okulları´nı diğer okullardan üstün görmemiz söz konusu değildir. Tüm yavrularımız bizim için çok kıymetlidir? ifadesini kullandı?

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki geçtiğimiz pazar günü  KİMDER ?in  geleneksel  pikniğinde gerçekleştirdiği  konuşmasının  bazı bölümlerinin  bir kısım  yayın organlarında çarpıtılarak yayınlanıp, maksadının  dışına çıkartılarak kamuoyunun  yanıltılmasına  sosyal medya hesabı üzerinden  yaptığı açıklama ile sert  tepki göstererek  şunları kaydetti:

?Bazı basın yayın organlarında Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneği (KİMDER) programında yaptığım konuşmamda kullandığım bazı ifadeler yanlış değerlendirilmiş, bütünlükten uzaklaştırılmış ve kısım kısım kesilip amacından saptırılarak yayınlanmıştır. Öncelikle şunu belirtmem gerekir; konuşmamda da ifade ettiğim gibi, İmam Hatip Okulları´nı diğer okullardan üstün görmemiz söz konusu değildir. Tüm yavrularımız bizim için çok kıymetlidir. İmam Hatip Vakfı Başkanlığı yaptığım dönemde bizzat yaşadığımız sıkıntılardan örnekler verdiğim konuşmamda o dönem en temel eğitim hakkını dahi engelleyen tutumlardan bahsetmiştim. Malum olduğu üzere 28 Şubat sürecinde ve öncesinde, çocuklarımız üniversiteye gireceği zaman katsayı engeliyle karşılaştılar. Dışlandılar. İkna odalarında zulme uğradılar. O dönemde hayırsever insanlar İmam Hatip Okulları yaptırmak istediğinde baskıcı yöneticilerin engellemeleriyle karşılaştılar. Planı, projesi hazır olan okulların yapılmasını engellediler. Şahsım, o baskıcı dönemde bizzat hayırsever vatandaşlarımızın taleplerini yerine getirmiş, okulların yapımına destek olmuştur. Ayrıca bu anlattığım olaylar belediye başkanlığı yaptığım dönemden önce, İmam Hatip Vakfı Başkanlığı yaptığım süreçte meydana gelen olaylardır. Haberlerde geçen ?Kaçak İmam Hatip Okulları? ifadesinden maksat tamamen budur. Asla depreme dayanıksız, güvenli ve sağlıklı olmayan yapılar inşa edilmemiştir. Bugün de Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak, yapıların sağlıklı, güvenli ve depreme dayanıklı olması temel önceliğimizdir. Kamuoyumuzun takdirlerine sunarım? 



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”