İMAR KIYI, YAPI VE ÇEVRE UYGULAMALARI

İMAR KIYI, YAPI VE ÇEVRE UYGULAMALARI

BÖLGESEL SEMİNERİ KAYSERİ´DE DÜZENLENDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2007 yılından bu güne kadar düzenlenen ve 3 gün sürecek olan ?İmar, Kıyı, Yapı ve Çevre Uygulamaları Bölgesel Semineri? Kayseri´de düzenlendi. Seminerin açılış konuşmasını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Fatma Varank yaptı.
Müsteşar Yardımcısı Varank, seminerin açılışında yaptığı konuşmada; 2007 yılından bu güne düzenlediğimiz, İmar, Kıyı, Yapı ve Çevre Uygulamaları seminerleri kurumsal kültürümüzün bir parçası olduğu gibi Yerel Yönetimlerimizdeki insan kaynağının geliştirilmesi ve bu alanlardaki uygulamalarda karşılaşan sorunların en aza indirilmesini amaçlamaktayız ?dedi.
Yapılan Seminerlere yoğun bir katılımın olduğunu belirten Müsteşar Yardımcısı Varank; ?Bakanlık Olarak bu tür seminerlerle yönetmeliklerimizde olan değişikliklerimizi ve uygulamalarımızı yerel yönetimlerle paylaşarak yerel hizmetlerin daha verimli yürütülmesi ve başarıyla gerçekleşmesine katkı sağlamaktır ?dedi.
Ülkemizin gündemini işgal eden terör örgütlerinin milletimize vermiş olduğu zarar ve ziyanı bir an önce telafi etmek için gece gündüz çalışıldığını belirten Müsteşar Yardımcısı Varank; çalışmalarımızın içeriği tamamen insan merkezli olup, yaşanabilir şehirler kurmak üzerinedir ?dedi.
Müsteşar Yardımcısı Varank son olarak; ?Üç gün sürecek olan seminerde İmar, Kıyı, Yapı ve Çevre Uygulamalarına ilişkin güncel durum, mevzuat ve sorunların detaylı bir şekilde uzmanlarımız aracılığı ile detaylı bir şekilde ele alınacak ve sizlere aktarılacaktır ?dedi.
Seminerin açılışında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Mehmet Kubat konuşmasında; ?2007 yılından bu güne kadar 8.000 kişinin bu eğitimlerden faydalandığını ve 2016 yılında ise beş bölgemizden 1.730 kişiye bu eğitimin verilmesi planlanmaktadır ?dedi.
Mehmet Kubat; ?Seminerin, İç Anadolu Bölgemizdeki illerimizden Kayseri, Kırşehir, Yozgat, Sivas, Konya, Aksaray ve Nevşehir İl Özel İdarelerimizden, Büyükşehir Belediyelerimizden, İl ve İlçe Belediyelerimiz ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerimizde gelen 300 kişi davet edilmiş ve programımız 3 gün süreyle 5 oturum şeklinde yapılacaktır ?dedi.
İmar Kıyı, Yapı ve Çevre Uygulamaları Bölgesel Seminerine; Sivas Doğanşehir Belediye Başkanı Nejdet Oktay Karaman, Sivas Altınyayla Belediye Başkanı Necmettin Mermer, Sivas Yıldızeli Belediye Başkanı Yılmaz Nevruz, Konya Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar, Konya Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, Yozgat Kadışehri Belediye Başkanı Davut Karadavut, Yozgat Aydıncık Belediye Başkanı Ahmet Koçak, ve Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Tapu Kadastro Bölge Müdürü, Kayseri İller Bankası Bölge Müdürü, Kayseri, Kırşehir, Yozgat, Sivas, Konya, Aksaray ve Nevşehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürleri katıldılar.



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da