İNCESU 24. KÜLTÜR TURİZM VE ÜZÜM FESTİVALİ

İNCESU 24. KÜLTÜR TURİZM VE ÜZÜM FESTİVALİ

İKİ BAKANIN KATILIMI İLE YAPILDI

İncesu Belediyesi tarafından düzenlenen 24. Kültür Turizm ve Üzüm Fesitvali, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´nin katılımıyla yapıldı. 
İncesu Kara Mustafa Paşa Kervansarayı´nda düzenlenen Festivalde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba üzüm üreticilerine teşekkürlerini ileterek, ?Üzüm için Salı günü Manisa´daydım, bugün de Kayseri´de. Bütün üreticileri kutluyorum. Şunu söyledim, Salı günü gittiğimde 3 lira civarında üzüm satıyorlardı. Hükümet olarak şuna karar verdik, üreticilerimizi üzmeyeceğiz. 4 liradan aşağı sattırmayacağız. Onun için sizler rahat olun. Sizler üretici ve çalışkan insanlarsınız, yürekten kutluyorum. Sizler yeter ki üretin, bizler hep sizlerin yanında olacağız? ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ise, ?Üzerinde yaşadığımız Anadolu coğrafyası dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biridir, cennet gibi bir vatanımız var. Etrafımızda bulunan mazlum coğrafyasının sığınma coğrafyasıyız. Ancak bu coğrafyanın dezavantajları da var. Bu coğrafyanın altında deprem riski var, önlemini almazsak sıkıntı yaşayacağız. Üstünde de FETÖ denen belayı atlattık, diğer belaları da atlatmaya çalışıyoruz. Türkiye´deki yatırımlar Avrupa Birliği ülkelerinin zoruna gidiyor. Türkiye yüzde 5´in üzerinde büyüdü.

imseye el açmıyor, eyvallah demiyor, mazlumların yanında yer alıyor. Bize düşen şey çok çalışmak ve sonra da bir olmak. İnşallah bir olacağız, beraber olacağız, çalışacağız ve inşallah güçlü bir Türkiye olup karşılarında da dimdik duracağız? ifadelerini kullandı.

Festivale 75 tane üzüm üreticisi katıldı. Festival sonunda dereceye giren üzüm üreticilerine ödülleri verildi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da