İNCESU BELEDİYESİ

İNCESU BELEDİYESİ

TARİHİNE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYOR

İncesu Belediyesi tarafından, uzun yıllar ayakta kalan tarihi eserlerin restorasyon çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.
İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, "İncesu ilçesinin köklü bir geçmişi ve bu geçmişle birlikte atalarımızdan kalan tarihi Kervansaray, Ham, Hamam, Küllüye ve Caminin yılıp harabeye dönüşmemesi yıllarca sağlam bir yapı olarak korunarak kuşaktan kuşağa taşınması için 2007 yılında Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile koordineli çalışılarak restorasyon çalışmaları tamamlanmıştı. Ancak Karamustafa Paşa Külliyesi içerisinde yer alan Arasta kısmının şahısların özel mülkiyeti olması sebebi ile restorasyonu yapılamamıştı" dedi. İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, ata yadigarına sahip çıkmak için yıllarca uğraştıklarını ve buradaki sorunu çözerek 2015 yılında İncesu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından da ihalesi yapılarak restorasyon çalışmalarına başlandığını bildirdi.
Başkan Karayol, "İncesu Belediyesi olarak ilçemizde bulunan Karamustafa Paşa Külliyesinin içerisinde yer alan Arasta kısmının restorasyon çalışmalarına 2016 yılında 2. etabına tekrardan başlamış bulunuyoruz. Daha önce Belediyemizin girişimleriyle Karamustafa Paşa Külliyesinin Kervansaray, Camii, Han, Hamam ve Medrese kısmının Restorasyon çalışmaları Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 2007 yılında tamamlanmıştı. Arasta kısmının mülkiyetinin şahıslarda olması nedeniyle yıllarca bu konunun çözülmesi için gayret gösterdik ve neticede de 2015 yılında Arastanın bir kısmını 2016 yılında da Arastanın diğer kısmının Restorasyon çalışmalarına başlamış bulunmaktayız. Bu yıl yapacağımız çalışmalar yaklaşık 2 aylık bir zaman diliminde yüklenici firma tarafından tamamlanarak inşallah Ata yadigârı bu yeri orijinal haliyle İncesu halkının hizmetine sunmuş olacağız. Halkımızın şimdiden güle güle kullanmasını temenni ediyorum." diye konuştu.



Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ