İNCESU BELEDİYESİ TARİHİ KORUMAYA DEVAM EDİYOR

İNCESU BELEDİYESİ TARİHİ KORUMAYA DEVAM EDİYOR

İncesu´nun simgesi tarihi Karamustafa Paşa Külliyesinin Arasta kısmı İncesu Belediyesi tarafından yapılan girişimlerle restore ediliyor.

İncesu İlçesinin simgelerinden olan tarihi Karamustafa Paşa Külliyesi içerisinde yer alan Arasta eski çarşı kısmının zamanla eskimesi sonucunda yıkılıp harabeye dönmemesi için İncesu Belediyesi´nin girişimleriyle Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı tarafından hibe alınarak 2016 yılında ihalesi yapılarak restorasyon çalışmalarına başlanmıştı. Şuanda restorasyon çalışmaları büyük ölçüde tamamlanmak üzere. İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol da Arasta kısmına giderek çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi verdi. Karayol;
?İncesu´nun simgesi tarihi Karamustafa Paşa Külliyesinin Arasta kısmında bulunuyoruz. 2007 yılında belediyemizin girişimleri ile Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından öncelikle kervansarayı, cami, medrese ve hamam kısmı restore edilmiştir. Arasta çarşı kısmı kişi mülkiyetinde 3. şahıs kişilere ait olduğu için gerekli restorasyon çalışmaları yapılamamıştı. Sayın valimizin destekleriyle Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı tarafından belediyemize verilen hibe kapsamında 2016 yılında başladığımız Arastanın restorasyon çalışmalarını 2017 yılı Mart ayı sonuna kadar tamamen bitirmeyi hedefliyoruz. Geçen yıl taş döşemeleri, kumlamaları, horasan harçlaması ve dam örtüsünün değişiklikleri yapıldı. Şuanda müteahhit firmamız ve arasta çarşı esnafıyla beraberiz. Kapıları ve tahta döşemelerinde yenilemeleri yapılıyor. Mart ayı sonunda bitirdiğimizde inşallah 1670 yılında yapılmış olan ilçemizin simgesi tarihi Karamustafa Paşa Külliyesi içerisinde yer alan arastayı bizim çocukluk zamanlarımızdaki canlılığına kavuşmasını sağlayacağız? ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İHA

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ