İNCESU ÜZÜM FESTİVALİ BAŞLADI

İNCESU ÜZÜM FESTİVALİ BAŞLADI

İLMEK: ?ÜZÜM İNCESU´NUN SİMGESİDİR?

İncesu  Belediyesince geleneksel hale getirilerek her yıl tekrarlan  Üzüm Festivali ?Kültür Turizm ve Üzüm Festivali´ başlığı altında 26.kez start verdi?  Festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek açılışta yaptığı konuşmada üzümün ilçenin simgesi olduğunun altını çizdi?

İncesu  Belediyesince geleneksel hale getirilerek her yıl tekrarlan  Üzüm Festivali ?Kültür Turizm ve Üzüm Festivali´ başlığı altında 26.kez start verdi?  Bu yıl Tarihi Kara Mustafa Paşa Kervansarayı´nda gerçekleştirilen festivalin açılışına  CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr.  Metin Ergun, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve AK Parti Milletvekili  Taner Yıldız, Ak Parti Kayseri Milletvekili  İsmail Emrah Karayel, İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, protokol üyeleri ve vatandaşlar iştirak etti.

Festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek üzümün, ilçenin simgesi olduğunu vurgulayarak  katılımcılara şükranlarını sundu?

Siyasetçilerin yoğun ilgi gösterdiği festivalin birinci gününde, üreticiler üzümlerini yarıştırdı. Yarışmaya 85 üretici katılırken, dereceye giren üzüm yetiştiricilerine ödülleri verildi. Yarışmada birinciliği Bedir Bağları mevkisinde yetiştiricilik yapan Yahya Karasu, ?Gül Üzümü´ çeşidiyle kazandı.



Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü