KANALIMIZA ABONE OL

YEREL BASINA DESTEK OL

 


EDİTÖR

SAYFA EDİTÖRÜ

 Uğur ALTUNER
 editor@kayserihaber.com.tr

   

ÜNİVERSİTELİLERE ÇAMAŞIR YIKAMA HİZMETİ

TEK GLÜTENSİZ KAFE ’YE İLGİ BÜYÜK

SULTAN SAZLIĞI’NDA 'SAZ HOROZU' GÖRÜLDÜ

HUZUR ÇINARI, HUZUR DAĞITIYOR

BAŞKAN AYDIN KORONA VİRÜSE YENİK DÜŞTÜ

BAŞKAN YALÇIN FATMA TEYZE’ NİN DE DUASINI ALDI

VATANDAŞ PAHALILIK VE İŞSİZLİKTEN DERTLİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN DİKTİĞİ ÇİÇEK SAYISI 10 MİLYONA ULAŞTI

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, YANGIN ÇIKAN FABRİKADA İNCELEMELERDE BULUNDU

DÜŞÜK REKOLTE, YÜKSEK FİYAT ENDİŞESİ YARATTI

KADES BİLGİLENDİRMESİ

ÜNİVERSİTELİLERE SICAK ÇORBA HİZMETİ

DOLANDIRICILARA DİKKAT !

KOCASİNAN’DA SONBAHAR BAKIMI

KAYSERİ ŞEKER’E SOSYAL SORUMLULUK YÖNETİMİ BELGESİ

KAYSERİ’DE 2021 YILINDA 3 MİLYON 953 BİN AĞAÇ TOPRAKLA BULUŞTURULACAK

Gürkan Ofis Mobilyaları

İNCESU ÜZÜMÜNÜN PEKMEZE DÖNÜŞÜM YOLCULUĞU

Kayseri'nin İncesu ilçesinde başta coğrafi işaretli 'kara evrek' üzümü olmak üzere 'parmak', 'gül üzümü', 'buludu', 'sireder', 'çavuş', 'karaser karası', 'ildeş' gibi 30 çeşit üzüm yetiştiriliyor. İlçede üzüm hasadı ile birlikte geleneksel usullerle gerçekleştirilen pekmez, pestil, cevizli sucuk yapımı da başladı.

42 bin 500 dekar bağ alanıyla Kayseri’de bağcılıkta önemli bir yere sahip olan İncesu ilçesinde 16 ile 20 bin ton arasında üzüm üretiliyor. Üretilen üzümler sofralık ve şıralık olarak değerlendirilerek tüketimi yapılıyor. Mevsimin gelmesiyle ilçedeki hemen hemen her hanenin bağ bozumu ise bir şenlik havasına dönüşüyor. İncesu Karakoyunlu mahallesi Aksu Bağları mevkiindeki bağ evinde üretici Ahmet Ayaz, üzümün pekmez olma serüvenini anlatarak, "Pekmezi birçok aşamadan geçiriyoruz. İlk önce üzümlerimizi toplayıp evlerimizin önüne getirip suyunu sıkıyoruz sonra da büyük kazanlara bırakıyoruz. Saatlerce ateşin üzerinde bırakıyoruz. Zahmetli bir çalışmanın ardından pekmez kıvamına geliyor. Pekmezimiz tamamen organiktir, hiçbir katkı maddesi yoktur bütün hastalıklara devadır" dedi.