İNCESUYU DÜŞÜNMEYENLERİ BEN HİÇ DÜŞÜNMEM

İNCESUYU DÜŞÜNMEYENLERİ BEN HİÇ DÜŞÜNMEM

İncesu Belediye Başkanı İlmek: “Bizim sevdamız İncesu. İncesu’yu düşünmeyeni ben hiç düşünmem”

Kayseri’nin ekran klasiği NEŞTER önceki akşam konuk ettiği İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek’in açıklamaları ile yine gündem oldu. İyi Parti’den Ak Parti’ye geçme sürecinde yaşanan bütün gelişmeleri vatandaşa aktaran ve bu geçişin kesinlikle bir takım taahhütler alınarak gerçekleşmiş bir transfer olmadığının altını çizen Başkan İlmek “Politika yaptığımız partide yalnız bırakılmamız, tecrübe paylaşımın bulunacak bir yetkili isim bulamayışımız ve bizim ilçemizin faydasına yönelik gayretlerimizin görmezden gelinmesi bizi böyle bir karara itti. Bu kararımızın arkasında farklı nedenler arayıp, üzerimizden pirim yapmaya çalışmasın. Bizim sevdamız İncesu. İncesu’yu düşünmeyeni ben hiç düşünmem” değerlendirmesinde bulundu.

Kay – Grup Haber Müdürü Ceyhun Üsten’in hazırlayıp sunduğu NEŞTER önceki akşam ki bölümü ile yine gündem oluşturup, çok konuşuldu. İyi Parti’den belediye başkanlığına seçildikten sonra 4 meclis üyesi ile birlikte Ak Parti saflarına geçen ve geçtiğimiz hafta içinde Cumhur Başkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından parti rozeti takılan İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek’in konuk olduğu programda bu geçişle ilgili kamuoyunu merak ettiği sorulara cevap arandı. Sürecin her yönü ile büyüteç altına alındığı programda “Bu geçiş bir Ak Parti transferimidir? Sorusuna cevaben bu geçişin kesinlikle bir transfer olmadığı vurgulayan Başkan İlmek ” Kesinlikle ne bir pazarlığımız oldu. Kesinlikle bir taahhüt olmadı. Önceki başkan döneminde olan bir hukuksuzluğu tespit edersem kesinlikle gerekeni yapar uygularım. Benim AK Parti’ye geçmemde kesinlikle bir hesap ortada yok. Bir şeylerin üstünü kapatma gibi bir durum yok. Bu memleketin bir lirasına zeval getirmiş kim olursa olsun gereğini yaparım. İYİ Parti İl Başkanı eğer bildiği bir şey varda söylemiyorsa vebal altındadır. Söylesin basın aracılığı ile kamuoyuna söylesin. Bu bir transfer değil, kendi hür idaremle aldığım bir karardır.” İfadesini kullandı.

İncesu Belediye Başkanı İlmek “Neden tekrar eski partiniz MHP’ye değil de AK Partiye geçtiniz?” sorusunda da “Şimdi dediğim gibi seçildiğimiz günden bu yana AK Parti İl Başkanımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla sıcak bir temasımız oldu. Yani bu bir geçiş teması falan değildi. Bize hep ilgi gösterdiler. Mesela üç defa İncesu’ya ziyarete geldiler. Bizim sorunlarımızı dinlediler. Bizimle hemhal oldular. Şimdi böyle olunca aramızda bir sevgi bağıda oluştu. Yani bu sevgi bağını görmezden gelerek AK Partiyi bir kenarda bırakmak olmazdı. Ben bunu Meclis kürsüsünde de söyledim. İl Başkanımız Şaban beyle de ayrı bir hukukumuz oluştu. Dediğim gibi İl Başkanı gibi değil bir arkadaş bir abi gibi ilişkimiz doğdu. AK Partide bu sıcaklığı gördük. Dediğim gibi bizi hiç yalnız bırakmadılar” cevabını verdi.

Başkan İlmek sözlerinin sonunda partilerin belirli insanların tekeline geçtiğini , o insanların da koltuğunu koruma çabası içine girip, herkesi kolayca harcayacak ruh haline bürünüp, vatandaşın menfaatlerini görmezden geldiğine işaret edip, belki de geçiş sürecini arkasında yatan gerçekleri şöyle dile getirdi;

“Elbette belli yerlerde belli insanlar vardır. Tek dertleri konumlarını korumaktır. Yani bu konumu nasıl korursa korusun. Pozisyonunu nasıl korursa korusun. Bununla sürekli uğraşır konumunu korumak adına. Sizin burada ne yaptığınız nasıl sorun yaşadığınız veya bölgeye hizmet etmek adına ne mücadele ettiğinin farkında değildir. Kimse onların umurunda değil ki. Bazı isimlerin İncesu’da hizmet almış, İncesulu vatandaşlar bu hizmetlerden yararlanıyor mu, yararlanmıyor mu derdinde değil ki. Tek derdi var pozisyonunu koruyup bunun için işte teşkilatlarla uğraşayım. Bu maalesef siyasetin içerisinde böyle insanlar var. Biz bunları dikkate almayacağız. Bizim onlarla işimiz yok. Ama işleri kolay gelsin, uğraşsınlar kendi dünyalarında. Çıksınlar sahaya tekrar milletvekilliği pozisyonlarını korumak adına tekrar insanlara anlatsınlar. Ama benim derdim, benim sevdam İncesu. İncesu’yu düşünmeyeni ben hiç düşünmem.”.



Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti

“Bu coğrafyada yaşamanın bedeli güçlü olmak”

“İstanbul’da 14 tane konutu tedbir amaçlı boşalttık”

Erciyes'in eteklerine 271 bin fidan

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak