İNGİLİZ BÜYÜKELÇİ MOORE KAYSERİ´DEN SESLENDİ:

İNGİLİZ BÜYÜKELÇİ MOORE KAYSERİ´DEN SESLENDİ:

?DARBENİN BAŞARILI OLMASI TÜRKİYE İÇİN FELAKET OLURDU?

Kayseri Ticaret Odasınca Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik olarak tertiplenen toplantıya Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisracıklıoğlu ile birlikte iştirak eden İngiltere Büyükelçisi Richard Moore katılımcılara darbe kalkışmasına yönelik olarak yaptığı değerlendirmede ? ?Darbe girişimi başarılı olsaydı bu durum Türkiye için bir felaket olurdu? ifadesini kullandı?
Ticaret Odası yönetimince özel bir restoran da tertiplenen toplantıya İniliz Büyükelçi Richard Moore ?nin yanı sıra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ve ilimizde faaliyet gösteren çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve işadamları katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, ?Richard Moore´un Kayseri ziyaretleri münasebetiyle bir araya gelmiş bulunmaktayız. İ ki ülke arasındaki ilişkilerin bundan sonraki süreçte nasıl cereyan edeceği, özellikle İngiltere´nin Avrupa Birliği´nden çıkma noktasında olması ve tabi ki ülkemiz ile İngiltere arasındaki gelişmelerin seyrinin nasıl olması gerektiği konusunda bir yol haritası belirlemek niyetindeyiz ? değerlendirmesinde bulundu?
Toplantının önemli isimlerinden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu´da konuşmasında İngiltere´nin dünyanın en büyük ekonomilerinden birisi olduğunu ifade ederek, , şunları kaydetti... ?İngiltere dünyanın en büyük ekonomilerinden bir tanesi. Bizim de en büyük ticaret partnerlerimizden bir tanesi İngiltere. Bu kapsamda özellikle beyaz eşya ve diğer sanayi malları konusunda da bizim en önemli ihraç üslerimizden bir tanesi İngiltere. Bu kapsamda sayın Richard Moore´un Kayseri´mizi ziyaret etmesi, Anadolu´nun göbeğinde bir sanayi şehri olan Kayseri´de onu ziyaret etmekten, Kayseri´nin potansiyelini kendisine gösteriyor olmaktan mutluyuz?
Toplantının onur konuğu olan İngiltere Büyükelçisi Richard Moore ise konuşmasında Kayseri´de bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyetin altını çizip, Kayseri´nin Türkiye´nin kalbi olduğunu vurgulayarak ?Bu kent Türkiye´nin ekonomisinde büyük rol oynuyor. Tabi ki Kayseri´de çok başarılı ihracat eden işadamları var. Bu nedenle benim için buraya gelmek çok önemli? dedi?
İngiliz Büyükelçi Moore 15 Temmuz´da Fetullahçı Terör Örgütünce gerçekleştirilen darbe girişimi konusunda da değerlendirmede bulunarak ?İlk saatlerden itibaren darbe kalkışmasını kındık. kınadıklarını dile getiren Büyükelçi Moore, ?Erken saatlerde biz bu vahim olayı kınadık. Eğer bu darbe başarılı olsaydı Türkiye için felaket olacaktı. Bu nedenle bizim tavrımız bu konuda çok net? şeklinde konuştu?
HABER: C.ÜSTEN



‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti