İNGİLİZ FİRMALARI

İNGİLİZ FİRMALARI

KAYSERİ´DEKİ KOBİ´LERDEN HABER BEKLİYOR

Dolar ve Euro yükselişi İngiliz Sterlini´ni daha ulaşılır kılıyor ve Avrupa ve Amerika ile iş yapan yerli firmaların İngiltere´yi daha fazla tercih etmesine ortam sağlıyor
İngiltere ve Türkiye arasındaki ticari ilişkilerde 130 yıldır kilit rol oynayan BCCT- Türkiye´de İngiliz Ticaret Odası, şirketlerin ihtiyaçlarına yönelik yeni uygulamalar geliştirmeye devam ediyor. Oda, özellikle Kayseri´deki KOBİ´lerin ürün, servis ve teknoloji arayışlarına İngiltere´deki firmalardan uygun fiyat ve kalitede destek sağlayabilmeleri için yeni bir online hizmet sunuyor. Son dönemde Türkiye´ deki firmaların İngiltere´den talepleri arasında ilk sıraları tıbbi cihazlar, kozmetik ve gıda ürünleri, ağır sanayi makinaları ve yedek parçaları, kimyasal hammaddeler, bilgi teknolojileri, endüstriyel ürün ve teknoloji hizmetleri alıyor.
Kobiler İngiltere´den kendilerine en uygun ihtiyaçları tek tıkla sağlayabiliyor
BCCT´nin yeni geliştirdiği İş Birliği Portalı, İngiltere´den ürün, servis, teknoloji ithal etmek isteyen Türkiye´deki lokal firmaları, KOBİ´leri kısa süren bir araştırma ve filtrelemeden sonra ihtiyaçlarına uygun İngiliz firmalarla eşleştiriyor. Tamamen ücretsiz olan bu hizmet yoluyla BCCT, Türkiye´deki lokal şirketlerin İngiltere´den en hızlı ve güvenilir şekilde taleplerini karşılamalarına yardımcı oluyor.Bu sayede, İngiliz ürünlerini ülkeye getirmek isteyen yerli firmalar, ürün ve servis ithalatı, distribütörlük ve temsilcilik gibi konularda aradıkları kriterlere uygun İngiliz firmalarla en hızlı şekilde tanışma fırsatı yakalıyor.
BCCT İş Geliştirme Bölümü Danışmanı Gökçe Dönmez ?Fiyat ve kalite unsurları düşünüldüğünde İngiliz ürün ve teknolojileri, dünyada birçok alanda lider konumunu koruyor. Süregelen olumlu ticari ve politik ilişkilerle, Türkiye ve İngiltere arasında uzun yıllardır yüksek bir ticaret hacmi bulunuyor. Son dönemde Dolar ve Euro´nun yükselişinin İngiliz Sterlini´ni daha ulaşılır kılması; hali hazırda diğer Avrupa ülkeleri ve Amerika ile iş yapan Türk firmalarının İngiltere´yi daha fazla tercih etmesine ortam sağlıyor. ? diyor. Yetkililer, BCCT´ nin iş geliştirme hizmetleri ile birçok lokal firmanın, ürün, servis ve teknoloji alanında İngiltere´den hizmet aldığını ve başarılı iş birlikleri kurduğunu ifade ediyor.
Sistem nasıl işliyor?
Yerli firmalar, BCCT web sitesi üzerinden bir formla talep başvurusu yapılabileceği gibi telefon ile de iletişime geçebiliyor. Kısa süre içinde Oda, talepte bulunan firmaları, uygun tedarikçi İngiliz firmalar ile bir araya getiriyor. Türkiye´den gelen firma talepleri, İngiliz Hükümeti´nin resmi ticaret ve yatırım kurumları, İngiltere´deki ticaret odaları, İngiliz sektör kuruluşları ve İngiliz KOBİ firmalarından oluşan geniş bir platformda duyuruluyor.
Başvuru için firmalar, BCCT- Türkiye´de İngiliz Ticaret Odası ile aşağıdaki linkten iletişime geçebilir.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"